Oranje met Van de Sanden en Van Veenendaal tegen Deensen

Shanice van de Sanden
Shanice van de Sanden © Geert Lommers
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Bondscoach Sarina Wiegman van de Oranjevoetbalsters heeft de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal en Shanice van de Sanden uit IJsselstein geselecteerd voor de play-offwedstrijden tegen Denemarken. Oranje start op vrijdag 5 oktober om 20.00 uur met een thuisduel in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Vier dagen later, op dinsdag 9 oktober, staat de uitwedstrijd in Voborg op het programma. Die wedstrijd begint om 18.00 uur.
De Oranjevrouwen speelden 23 keer eerder tegen Denemarken. De eerdere ontmoetingen eindigden vijf keer in een gelijkspel, acht keer in een overwinning voor Nederland en tien keer in een overwinning voor de Denen. Tijdens de finale van het EK 2017 won Nederland met 4-2 van Denemarken.
Nederland en Denemarken spelen de halve finale van de play-offs om het laatste WK ticket. De winnaar speelt in de finale van die play-offs tegen Zwitserland of België.

VOLLEDIGE SELECTIE

De volledige selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Loes Geurts (Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Kelly Zeeman (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.