FC Utrecht-doelman Maarten Paes debuteert in voorselectie Jong Oranje

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Maarten Paes is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De 20-jarige doelman van FC Utrecht behoort tot de voorselectie van bondscoach Erwin van der Looi voor twee EK-kwalificatieduels.
Paes maakte afgelopen zomer de overstap van NEC naar FC Utrecht. Hij begon het seizoen als derde keeper, maar door een blessure van Nick Marsman en ziekte van David Jensen debuteerde hij op 19 augustus voor de club uit de Domstad, in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle. Voorlopig is het daarbij gebleven voor Paes, die wekelijks op de bank zit bij de FC.
Hiervoor kwam Paes ook uit in andere jeugdelftallen van Nederland. Begin september stopte hij namens Oranje onder 20 nog een penalty in een duel met Engeland.
We moeten vooruitkijken. Bij het samenstellen van deze selectie kijken we ook verder dan alleen deze twee interlands.
Erwin van der Looi

KANSLOOS

Jong Oranje is zo goed als kansloos om het EK 2019 nog te halen. Daarom kiest Van der Looi voor een andere aanpak: "We staan nu op de rand van uitschakeling en als je je als Nederlands team niet plaatst voor een eindtoernooi dan heb je het niet goed gedaan. Hoe pijnlijk dit ook is, we moeten vooruitkijken. Bij het samenstellen van deze selectie kijken we ook verder dan alleen deze twee interlands."

RAMSELAAR

Op vrijdag 12 oktober is Letland de tegenstander. Vier dagen later wacht het laatste EK-kwalificatieduel met Oekraïne. Ook Bart Ramselaar uit Amersfoort is opgeroepen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.