RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kelderman zestiende op WK tijdrijden

AMERSFOORT/UTRECHT - Wielrenner Wilco Kelderman is zestiende geworden op het WK tijdrijden. De geboren Amersfoorter was in het Oostenrijkste Innsbruck ruim vier minuten langzamer dan de Australiër Rohan Dennis, die verreweg de snelste was.

Jos van Emden van de Utrechtse wielervereniging De Volharding eindigde als twintigste op 4.34 minuut van het goud. De derde Nederlandse deelnemer was uittredend wereldkampioen Tom Dumoulin. Hij is er dus niet in geslaagd zijn wereldtitel tijdrijden te prolongeren.

Dennis was op het gevarieerde parcours tussen Rattenberg en Innsbruck over ruim 52 kilometer veruit de snelste. Dennis kwam tot een tijd van 1.03.02. De strijd om het zilver was spannender: Tom Dumoulin haalde het net voor de Belg Victor Campenaerts. Het verschil met de winnaar bedroeg 1 minuut en 21 seconden.

WEGWEDSTRIJD

Zondag rijdt Kelderman in Innsbruck ook de wegwedstrijd van het wereldkampioenschap. Van Emden reist terug naar Nederland om zaterdag het Nederlands clubkampioenschap te rijden met De Volharding.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht