DOVO uit de beker na penaltythriller tegen Urk

Urk feest na de zege.
Urk feest na de zege. © RTV Utrecht / Bert Kous
VEENENDAAL - DOVO is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de tweede ronde van de KNVB beker. In Veenendaal was Urk te sterk. Na een 2-2 uitslag wonnen de Flevolanders met penalty's.
Riekelt Jan Brands zette Urk in het begin van de tweede helft op voorsprong. DOVO speelde tot dan toe een armoedige wedstrijd. Pas na ruim een uur kreeg het team van trainer Gert Kruys de eerste kans van de wedstrijd. Opvallend, want DOVO speelt een niveau hoger dan Urk (Derde Divisie vs. Hoofdklasse).
Gert Kruys: "Je moet je afvragen of wij alles gegeven hebben"
Maar de ploeg toonde veerkracht: Joshua Patrick maakte na 83 minuten de gelijkmaker. In de verlenging kon Urk het amper nog belopen en kreeg DOVO de overhand. Het was opnieuw Patrick die scoorde: 2-1.

ROOD EN GELIJKMAKER

Maar daarna ging het alsnog mis: Lars Middelwijk van DOVO kreeg zijn tweede gele kaart. Met een man meer wist Urk alsnog de gelijkmaker te scoren. Riekelt Nentjes nam een vrije trap en omdat DOVO-doelman Rodney Ubbergen blunderde vloog de bal erin.
De daaropvolgende strafschoppenserie werd nipt gewonnen door Urk: 4-5. DOVO-speler Marley Berkvens miste de laatste penalty, die daardoor gelijk de beslissende was.

ANDERE UTRECHTSE PLOEGEN

Eerder vanavond werd ook Eemdijk uit de beker gekegeld na een 1-4 thuisnederlaag tegen ASWH. Spakenburg bereikte gisteren wel de tweede ronde na een 3-0 zege op DFS. Morgen speelt FC Utrecht in eigen huis tegen MVV.
DOVO bereidt zich voor op de penaltyserie.