Vier treffers Van der Heijden bij ruime zege handbalsters

Laura van der Heijden
Laura van der Heijden © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - De Nederlandse handbalsters zijn een tweeluik tegen Japan overtuigend begonnen. Oranje won in Eindhoven met 38-26. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Helle Thomsen al met 18-10.
Japan was eind vorig jaar nog een geduchte tegenstander in de achtste finales van het WK in Duitsland. Het Nederlands team wist toen pas in de verlenging het verschil te maken (26-24). De handbalsters zouden uiteindelijk brons pakken.
In december is het EK in Frankrijk en de ploeg van Thomsen is daar opnieuw kandidaat voor een medaille. De wedstrijden tegen Japan vormen de start van de voorbereiding. Thomsen liet in het eerste duel haar sterkste speelsters weer aan elkaar wennen. Het leidde tot een spervuur aan doelpunten, met een glansrol voor Nycke Groot, die in de eerste helft acht keer scoorde.
De Leusdense Laura van der Heijden wierp vier keer raak, Angela Malestein uit Bunschoten maakte er drie.