DOVO en Eemdijk zoeken revanche na bekeruitschakeling

Ralph Hovestad
Ralph Hovestad © Jeroen van den Berg/DOVO
VEENENDAAL/EEMDIJK - DOVO en Eemdijk werden deze week beide uitgeschakeld in de KNVB beker. Zaterdag krijgen ze kans op revanche. DOVO ontvangt Harkemase Boys, Eemdijk speelt thuis tegen DVS'33.

DOVO

DOVO - Harkemase Boys is de strijd tussen de nummers 8 en 3 van de Derde divisie A. Vijf keer eerder stonden beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar op Panhuis. Vier keer won DOVO, één keer waren de Friezen de beste. In 1970 werd het zelfs 5-0 voor DOVO.
De Veenendalers vlogen deze week tegen hoofdklasser Urk uit de beker. De ploeg van Gert Kruys moest diep gaan: het speelde een verlenging. Harkemase Boys bekerde bovendien een dag eerder dan DOVO, al op dinsdag. De Harekieten verloren van  Tweede divisionist Koninklijke HFC.
Centrumverdediger Ralph Hovestad, die tegen Urk geblesseerd uitviel, is weer fit. Enrico Patrick keert terug van een schorsing. Lars Middelwijk, die tegen Urk twee keer geel kreeg, mag gewoon spelen.

EEMDIJK

Eemdijk heeft andere zorgen dan de bekeruitschakeling. Bij de vijf spelers die de afgelopen weken al geblesseerd afwezig waren, is nu ook Jordy Huygen gekomen. Routinier Jasper Bolland is een twijfelgeval voor het duel tegen DVS'33.
De Ermeloërs startten het seizoen als één van de favorieten, maar staan na vijf duels slechts negende. Met Christiaan van Hussen, Berry Powel en Oktay Öztürk telt de selectie drie spelers met een verleden bij IJsselmeervogels. Olivier Pilon speelde vorig seizoen nog voor Spakenburg.
Eemdijk wacht nog altijd op de eerste zege in de Derde divisie. De laatste twee (uit)duels leverden een punt op, maar de ploeg van Hans van Arum staat nog steeds 16e. Alleen De Dijk en Achilles'29 staan er onder.

LIVE

Radio M Utrecht verorgt zaterdag live flitsen van beide wedstrijden in het programma Namen & Rugnummers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.