Spakenburg maakt zich op voor de terugkeer van de derby

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Twee jaar werd hij niet gespeeld, maar zaterdag is het weer zover. Bunschoten-Spakenburg maakt zich op voor de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. Het is het duel tussen de nummers zeven en één van de Tweede divisie.

HISTORIE

Het is voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 dat beide ploegen tegenover elkaar staan. In dat seizoen slaagde IJsselmeervogels er niet in zich te plaatsen voor de toen gevormde Tweede divisie. Spakenburg deed dat wel. Een jaar later waren de rollen omgekeerd; terwijl de Vogels kampioen werden in de derde divisie en dus promoveerden, bewandelde Spakenburg de omgekeerde weg.
Doordat Spakenburg vorig seizoen IJsselmeervogels opvolgde als kampioen van de Derde divisie, is de derby nu in ere hersteld. 22 keer eerder stonden beide ploegen elkaar op het hoogste amateurniveau tegenover elkaar aan de Blauwe, Spakenburgse zijde van de Westmaat. Tien keer won Spakenburg, met de 7-1 van 2008 als absolute uitschieter. Drie jaar eerder boekte IJsselmeervogels de grootste uitzege: 0-2.

VAN DEN MEIRACKER

De grote blikvanger van zaterdag is Danny van den Meiracker. De topscorer van IJsselmeervogels speelde vijf jaar voor Spakenburg en belandde afgelopen zomer na anderhalf jaar FC Lienden aan de andere kant van de Westmaat. Bij Spakenburg deed alleen Tom oostinjen mee in de laatste derby (1-1). Verder heeft geen enkele speler derby-ervaring. IJsselmeervogels heeft met Mike van de Laar, Maikel de Harder, Jeffrey Buitenhuis en de eerder genoemde Van den Meiracker vier spelers die één of meer derby's gespeeld hebben.
Bij Spakenburg is Giovanni Gravenbeek, die dinsdag in de bekerwedstrijd tegen DFS (3-0 winst) uitviel met hamstringklachten een twijfelgeval. Voor de rest is, op de langdurig geblesseerden Philip Ties en Guido van Rijn na, iedereen fit. Vogels-trainer Ted Verdonkschot kan weer beschikken over Kevin de Visser en Jeffrey Buitenhuis, die de afgelopen weken geblesseerd langs de kant stonden.

LIVE

Spakenburg - IJsselmeervogels is zaterdag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.