Timo Letschert: "Wij moeten FC Groningen dieper in de malaise duwen"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Timo Letschert speelde van 2012 tot 2014 voor FC Groningen. Hij beleefde er zijn doorbraak als profvoetballer. Zondag staat de verdediger met FC Utrecht tegenover zijn oude club. "Ik gun FC Groningen het beste. Maar zondag mag dat sentiment even geen rol spelen."

EUROPA

Want FC Utrecht moet winnen in de Euroborg. Om weg te komen uit de onderste regionen en om uiteindelijk de doelstelling te kunnen halen. Dick Advocaat zei het bij zijn aantreden: "FC Utrecht kan nog steeds vijfde worden." Ook Letschert denkt dat dat nog kan. "Al hoeft vijfde niet eens per se. Ons plaatsen voor de play-offs en Europees voetbal halen, dat moet het doel zijn. En dat kan ook nog via de beker."
Timo Letschert:"Europees voetbal halen moet het doel zijn"
In de beker toonde FC Utrecht donderdag opnieuw tekenen van herstel. "Verdedigend stond het goed tegen MVV", zegt Letschert. "Maar aanvallend moet het aan de bal beter. We scoren te weinig." Toch houdt Letschert aan de zege op MVV een positief gevoel over richting FC Groningen, dat laatste staat in de eredivisie. "Er staat genoeg spanning op. Het is aan ons om het beter te doen dan FC Groningen."
Een gelijkspel of verlies behoort niet tot de opties
Timo Letschert
Bij die club is het zeer onrustig. De hekkensluiter in d eeredivisie werd donderdag in eigen huis uit de beker geknikkerd door Eerste divisionist FC Twente. "Ja, het is wel chaos daar. De supporters zijn ontevreden, de keeper die een nacht in de cel zit. "Het is aan ons om ze dieper in de malaise te douwen. Een gelijkspel of verlies behoort niet tot de opties."

SASSUOLO

Terwijl Timo Letschert met FC Utrecht in de onderste regionen bivakkeert, presteert de club die hem aan Utrecht uitleent verrassend sterk. Achter Juventus en Napoli staat Sassuolo momenteel derde in de Serie A. Toch heeft Letschert geen spijt van zijn tijdelijke overstap naar de Galgenwaard. "Ik ben in twee seizoenen anderhalf jaar geblesseerd geweest. Na zo'n blessure kan je beter in de eredivisie ritme opdoen. Ik ben er nog lang niet, maar daar kom ik in de eredivisie meestal wel mee weg. In de Serie A niet."
Het doel is dus dat Letschert zich dit jaar met FC Utrecht plaatst voor de Europa League en dat hij met Sassuolo volgend seizoen in de Champions League speelt. "Ik hoop het, dat zou mooi zijn. Ik volg ze op de voet en ik weet dat het een goeie ploeg is. Natuurlijk is het jammer dat ik er niet bij, maar voor mij was deze keuze de beste. Ik heb er geen spijt van."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.