Dick Advocaat zoekt nog naar de juiste balans

© RTV Utrecht
UTRECHT - Zonder Oussama Tannane en Simon Makienok reist FC Utrecht zondag af naar Groningen, voor de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van de eredivisie. Willem Janssen en Urby Emanuelson keren terug van een schorsing. Sander van de Streek is weer fit. Leon Guwara, die donderdag tegen MVV geblesseerd uitviel, trainde vrijdag niet.
Als zij winnen, komen ze boven ons
Dick Advocaat
"Als zij winnen, komen ze boven ons", zegt trainer Dick Advocaat vooruitblikkend op zondag. "Dus we moeten een resultaat neerzetten. We moeten niet kijken naar FC Groningen, maar uitgaan van eigen kracht."
"We moeten een resultaat neerzetten"
Na anderhalve week bij FC Utrecht, en wedstrijden tegen Feyenoord en MVV, begint Advocaat de groep enigszins te leren kennen. "Het is een groep die graag wil. Het voetbal moet nog beter, maar we zoeken nog naar een goede samenwerking in het elftal. De juiste formatie hebben we nog niet. Ik vind wel dat de achterhoede het goed doet."
"Het is een groep die graag wil"
Voorin heeft Advocaat nog altijd niet de beschikking over Jean-Christophe Bahebeck. "Hij traint mee, maar hij moet wedstrijden gaan spelen. Aan trainingen kan ik niet genoeg zien. Misschien zit hij volgende week vrijdag tegen NAC op de bank."
Jean-Christophe Bahebeck: mogelijk tegen NAC van de partij
Jean-Christophe Bahebeck: mogelijk tegen NAC van de partij © fcutrecht.nl
De nieuwe trainer van FC Utrecht beseft dat het proces tijd nodig heeft. "Spelers moeten nog leren hoe ik het wil hebben. Daar zit een bepaalde agressie bij", legt Advocaat uit. "Sommigen hebben dat, anderen niet. Sommigen kunnen het aanleren, anderen niet."
"Spelers moeten nog leren hoe ik het wil hebben"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.