LIVEBLOG: Geen winnaar bij enerverende Spakenburgse Derby

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Twee jaar werd hij niet gespeeld. Vandaag is het weer zover. Bunschoten-Spakenburg maakt zich op voor de derby tussen de Blauwe en de Rooien. Spakenburg tegen IJsselmeervogels. Het is het duel tussen de nummers zeven en één van de Tweede divisie, en dat aan de blauwe zijde van de Westmaat. De aftrap is om 15.00 uur. Het duel is LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM.
EINDSTAND 2-2
Arbiter: Sander de Brito Roque
90+2' Afgelopen! Twee corners van IJsselmeervogels hebben geen resultaat. De wedstrijd eindigt in 2-2.
90' We krijgen twee minuten extra tijd erbij!
89' De vlam in de pan! Er wordt wat geduwd en getrokken, maar De Brito Roque is blijkbaar zijn kaarten vergeten in de kleedkamer. Hij houdt het bij een vermaning.
82' Weer is daar IJsselmeervogels! Mike van de Laar krijgt de bal aan de linkerkant en komt de 16 binnen, maar hij schiet recht op de doelman af.
80' Oei! Vogles-back Justiana krijgt een grote schietkans in de 16, maar zijn bal hobbelt centimeters naast het Spakenburgse doel.
69' DOELPUNT! Robbert Olijfveld neemt aan, draait om zijn tegenstander heen en schiet de 2-2 binnen! De spanning is terug!
Arnold Schenk en Bert Kous verslaan de 2-2!
61' Wat een kans voor Selimi! Hij speelt zich knap vrij en kan schieten, maar vindt doelman Schaap op zijn weg. Het blijft 2-1.
53' Spakenburg-goalie Ter Wielen heeft alle moeite met een schot van Olijfveld, maar de verdediging werkt de bal weg. IJsselmeervogels jaagt!
50' Een tweede blessure bij de Vogels! Kevin de Visser moet naar de kant en Eef van Riel is zijn vervanger.
46' Het is 16.02 uur. De bal rolt voor de tweede helft! IJsselmeervogels moet scoren om een nederlaag te voorkomen.
45' GOAL SPAKENBURG! Op slag van rust kopt Argjend Selimi de 2-1 binnen bij de tweede paal. Iedereen mist de bal, maar Selimi staat bij de tweede paal en kopt Spakenburg weer op voorsprong!
De 2-1 van Selimi klonk zo op de radio!
44' In de counter van Spakenburg wordt Nick de Bondt volledig vrijgespeeld. Hij staat oog in oog met Schaap, maar mikt naast. Een grote kans!
43' Het golft op en neer! Mike van de Laar kapt zich vrij en schiet op de paal.
42' Bij Spakenburg schreeuwen ze om een penalty, maar scheidsrechter De Brito Roque vindt de aanraking op Selimi niets.
40' Een hachelijke situatie! De grensrechter houdt de bal binnen de lijnen en Spakenburg kan door, maar de assistent vlagt het af omdat de bal buiten de lijnen was. De bank van Spakenburg vliegt overeind, maar De Wolf praat het uit met de scheids.
37' Shanon Carmelia slalomt over rechts door de defensie en haalt uit! Zijn poging belandt in het zijnet.
35' Het vuur is wat gaan liggen. Beide ploegen tasten af en krijgen kleine kansjes door slordigheden. Grote kansen zijn er niet.
28' Een vrije trap van ruim dertig meter wordt door De Bondt in de hoek geschoten, maar Schaap is er katachtig bij. Kort daarna dreigt een opstootje, maar scheidsrechter De Brito Roque is er als de kippen bij om het te sussen.
24' Vroege tegenvaller voor IJsselmeervogels. Kevin van Diermen is geblesseerd geraakt en wordt vervangen door Gevero Markiet.
23' Een gevaarlijke vrije trap van Spakenburg recht voor de goal wordt niet gevaarlijk. Het blijft 1-1.
17' Een 1-op-1-kans voor Robbert Olijfveld! Na een steekbal van Van den Meiracker wipt hij de bal over de keeper, maar ook naast de goal.
15' Yoeri Koelewijn breekt door de verdediging van de Rooien, maar hij wordt door Schaap te ver naar buiten gedrukt. Zijn inzet wordt van de lijn gewerkt.
10' VAN DEN MEIRACKER! Wat is dit? Het is 1-1! Uitgerekend Danny van den Meiracker met een keiharde volley! Met een vogel-gebaar viert hij de goal tegen zijn oude werkgever.
De 1-1 van Danny van den Meiracker was live op Radio M Utrecht
8' DOELPUNT SPAKENBURG! Cendrino Misidjan werkt de bal in het doel na een vrije trap. Met een soort halve omhaal tikt hij de 1-0 achter Jaimy Schaap: 1-0!
Zo klonk de 1-0 van Spakenburg in Namen en Rugnummers
5' Geklungel in de Spakenburg-defensie. Keeper Ter Wielen moet ver zijn doel uit, maar er komt geen kans uit voor de Vogels.
1' Daar is direct de eerste kans! Argjend Selimi schiet een volley naast. Hij staat in de basis, in plaats van Giovanni Gravenbeek.
1' Het is 15.00 uur. Spakenburg trapt af: de derby is onderweg!
0' Onder grote belangstelling betreden de spelers het veld. Ruim 8.000 toeschouwers zitten op De Westmaat. De slingers en confetti vliegt in het rond, rood en blauw! We kunnen gaan beginnen!
- Verslaggever Arnold Schenk staat op een bomvolle tribune aan de Westmaat. "De stemming zit er al in!", zegt hij!
- Wie is de favoriet voor deze wedstrijd? Volgens onze volgers op Twitter @RTVUtrechtSport hebben de Vogels de grootste kans!
- Bij Spakenburg ontbreken de langdurig geblesseerden Philip Ties en Guido van Rijn. IJsselmeervogels heeft een volledig fitte selectie, nu Kevin de Visser en Jeffrey Buitenhuis terug zijn.
- 22 keer eerder stonden beide ploegen elkaar op het hoogste amateurniveau tegenover elkaar aan de Blauwe, Spakenburgse zijde van de Westmaat. Tien keer won Spakenburg, met de 7-1 van 2008 als absolute uitschieter. Drie jaar eerder boekte IJsselmeervogels de grootste uitzege: 0-2.
- Het is voor Danny van den Meiracker de eerste keer dat hij in actie komt tégen Spakenburg. Na jaren bij de Blauwen speelt hij de derby nu namens de Rooien. In zijn tijd bij FC Lienden was afgesproken dat hij niet tegen Spakenburg zou spelen.
© RTV Utrecht

OPSTELLING SPAKENBURG

Leon ter Wielen, Barry Beijer ©, Tom van der Neut, Tom Oostinjen, Mike Vreekamp, Nick de Bondt, Jordi Bitter, Kevin Sterling, Argjend Selimi, Youri Koelewijn, Cendrino Misidjan (trainer John de Wolf)

OPSTELLING IJSSELMEERVOGELS

Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Kevin de Visser, Gilian Justiana, Achraf Nejmi, Mike van de Laar, Danny van den Meiracker, Robbert Olijfveld, Maikel de Harder, Kevin van Diermen ©, Marciano van Leijenhorst (trainer Ted Verdonkschot)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.