Uitblinker Baum redt punt voor Hoogland na rode kaarten

© RTV Utrecht / Robert Claus
HOOGLAND/DE MEERN - Hoogland heeft in een knotsgek duel tegen SDO met 2-2 gelijkgespeeld. Het deed dat dankzij uitblinker Henk Baum, die tot tweemaal toe tekende voor de Hooglandse treffer, waardoor de ploeg een punt overhield aan het treffen.
De ploeg van Raymond Prins kwam vroeg op voorsprong via een treffer van Baum. Na een klein half uur spelen ging het gruwelijk mis in de Hooglandse achterhoede, waardoor de thuisploeg uit Bussum op een 2-1 voorsprong kwam via doelpunten van Desley Groenewegen en Joost Heerschop.
Raymond Prins: "We bleven in een resultaat geloven"
Vlak voor rust kreeg Hoogland een nieuwe domper te verwerken, waardoor de kans op een positief resultaat plots erg ver weg leek. Coen Heus ontving zijn tweede gele kaart na een overtreding. Hierdoor moest de promovendus ruim een helft met tien man verder. Vijf minuten voor tijd was het echter Baum die goud waard was voor zijn ploeg door de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Hoogland speelde het duel uiteindelijk uit met negen man, doordat invaller Hossein Mezbenali net als Heus twee gele kaarten ontving en moest vertrekken.
7' Henk Baum [1-0]
24' Desley Groenewegen [1-1]
25' Joost Heerschop [1-2]
43' Rode kaart voor Coen Heus [Hoogland]
85' Henk Baum [2-2]
Henk Baum (Hoogland): "In hoofdklasse kan doelpunt zomaar vallen"
Hoogland staat twaalfde na vijf gespeelde wedstrijden in de hoofdklasse A. Komende week treft het RKZVC, de nummer vijf van de ranglijst.

DE MEERN

In de hoofdklasse B verloor De Meern nipt met 1-0 van Unitas. De ploeg van Joël Titaley is bezig aan een teleurstellend seizoen, waarin het als degradant op een vijftiende en daarmee voorlaatste plaats staat op de ranglijst.
PAPENDORP
Ook Papendorp is bezig aan een bijzonder matig seizoen. Het vroegere Magreb'90 verloor zondag net als voorgaande weken ruim. Het werd 5-0 in het voordeel van VC Vlissingen. Papendorp is de hekkensluiter van de hoofdklasse B.