Tessels net buiten de punten op Magny Cours

© ChromeBurner Wayne's Racing Team
LOPIK - Wayne Tessels is er bij de laatste race in de World Supersport niet in geslaagd punten te scoren. De motorcoureur kwam op het Franse circuit van Magny Cours niet verder dan de 19e plaats.
Tessels was de race gestart vanaf plek achttien. Hij mistte de acceleratie om in de aanval te kunnen gaan en finishte als negentiende in de laatste race van het seizoen. De Kawasaki-rijder reed in de beginfase in achttiende positie en haakte aan bij het gevecht voor het laatste punt. Tessels miste in de tweede sector wat acceleratie uit de langzame hoeken, waardoor hij iedere ronde een gat moest dichtrijden in het andere deel van de baan. Dit lukte wel, maar Tessels had niet genoeg over om in de aanval te gaan.
Tessels eindigde het seizoen als 33e met twee punten. "Ik ben zeer tevreden over hoe de trainingen zijn verlopen. We waren erg constant en de snelheid zat er goed in. Het lukte niet om één uitschieter te rijden in de Superpole, dat is iets waar we volgend jaar nog aan moeten werken. In de wedstrijd had ik een goed vrij goede start, maar kwam in de derde bocht wat in het gedrang te zetten. Daarna had ik de aansluiting met de groep voor het laatste punt, maar miste wat acceleratie in de tweede sector om in de aanval te kunnen gaan. We hebben een goed weekend gehad, alleen was ik liever met een iets beter resultaat naar huis gegaan. Ik wil het team, de sponsoren en alle mensen die mij op wat manier dan ook steunen bedanken voor dit seizoen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.