RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong zeker vier maanden zonder Jasper Luijkx

UTRECHT - Landskampioen Kampong moeten het de komende vier maanden stellen zonder Jasper Luijkx. De 22-jarige aanvaller wordt op 11 oktober geopereerd aan een slepenede knieblessure. Een ingreep die eerder uitgevoerd wordt dan verwacht.

Luijkx liep de blessure vorig seizoen op in een duel tegen Den Bosch. In een sprint scheurde hij zijn hamstring en overstrekte hij zijn knie. Er werd besloten om geen operatie te plannen, maar het op te lossen met extra krachttraining, maar daarmee ging de pijn niet weg. "Het was elke week pappen en nathouden om de knie zo goed mogelijk te laten functioneren", zegt Luijkx tegen het AD.

SLAPELOZE NACHTEN
Begin dit seizoen, voor de wedstrijd tegen Amsterdam, ging het mis. "Na die sprint wist ik direct dat het niet lekker zat in mijn knie. Ik slikte pijnstillers en ibuprofen, maar voelde bij elke stap die ik zette pijn. Ik heb daarna slapeloze nachten gehad. De pijn begon ondraaglijk te worde", legt de blessuregevoelige aanvaller uit.

PECHVOGEL
"Natuurlijk ben ik een pechvogel", erkent Luijkx. "Mentaal is een operatie zwaarder dan een gescheurde hamstring, omdat je niet direct aan de revalidatie kan beginnen. Dit gaat wéér minimaal vier maanden duren. Ik wil voor eens en voor altijd die blessures aan de ant zetten, kunnen hockeyen zonder pijn. Daar vecht ik voor, tot de dag dat ik niet meer kan sporten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -