Joska le Conté wordt skeleton-coach voor internationale bond

© ANP
SOESTERBERG - Joska le Conté is dan wel gestopt met skeleton, de Soesterbergse blijft deze winter actief binnen de sport. Le Conté heeft namelijk een contract getekend bij de internationale bond als coach. Ze gaat leiding geven aan een internationaal team, voor deelnemers van landen die zelf geen coach hebben.
De functie die 31-jarige Le Conté gaat invullen is nodig, zegt ze tegen RTV Utrecht. "Het is een kleine sport. Zeker in de Europa Cup en kleine wedstrijden is er vaak maar één atleet per land. Dan kunnen ze het niet veroorloven om een eigen coach mee te nemen", zegt ze. "Alle landen die dan geen coach hebben, kunnen bij mij aansluiten."
Le Conté reist het hele skeleton-circus achterna de komende winter. In totaal zal ze dertien weken actief zijn als coach op de verschillende banen over de hele wereld.
Joska le Conté wordt coach: "Ik heb nog steeds een hart voor de sport"

HART VOOR DE SPORT

"Ik ben nu gestopt, dus dan is het een logisch moment om te gaan coachen", legt Le Conté uit. "Ik ben zelf ook zo begonnen. Ik ging zonder coach op pad en toen ben ik ook bij een internationale coach aangesloten. Daar heb ik heel veel van geleerd. Ik heb nog steeds een hart voor de sport en ik zou het leuk vinden als daar nog meer landen bijkomen. Het is mooi als ik daar een bijdrage in kan leveren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.