Dick Advocaat optimistisch voor wedstrijd tegen NAC: "Het gaat een keer lopen."

Dick Advocaat
Dick Advocaat © Orange Pictures
UTRECHT - Als je puur op de stand af zou gaan staat vrijdag de degradatiekraker van de eredivisie gepland. FC Utrecht tegen NAC Breda. Oftewel de nummer zestien tegen de nummer achttien. Maar iedereen weet dat FC Utrecht zwaar onder zijn stand leeft momenteel.
Trainer Dick Advocaat wil het woord degradatievoetbal in ieder geval niet horen. "Deze groep heeft veel te veel kwaliteit om op een plek als deze te blijven staan", zegt een serieuze Advocaat op de persconferentie daags voor de wedstrijd, "Het gaat een keer lopen."
Dick Advocaat: "Het is allemaal nog eventjes net niet, maar het moet net wel worden"
Maar dat 'een keer' is nou juist het probleem. Het geduld van de supporters met de spelers lijkt zo langzamerhand op. En dat heeft Advocaat ook gemerkt. De sleutel ligt bij de spelers volgens de voormalig bondscoach. "De spelers moeten zorgen dat het publiek blijft komen. En het publiek wil graag spelers zien die willen winnen", trapt de Kleine Generaal een open deur in. Maar het is natuurlijk wel zo. Want de wil om te willen druipt er de laatste weken niet negentig minuten lang af.
Ik word af en toe wel blij van wat ik op de training zie
Dick Advocaat
Vooral de 'over mijn lijk mentaliteit' waar FC Utrecht om bekend staat lijkt dit seizoen te zijn veranderd in angsthazen voetbal. Vooral als dingen even niet gaan zoals men graag zou willen. Neem de onterechte rode kaart van Simon Gustafson afgelopen weekend. De tien spelers die overbleven waren spontaan de kluts kwijt.

ZESTIEN

"We staan nu op een plaats waar we niet willen staan", gaat Advocaat verder in de bestuurskamer van Zoudenbalch, "Daar moeten we uitkomen. Hoe maakt niet uit." Een fitte spelersgroep kan ook helpen. De clubs moet het al vrijwel het hele seizoen stellen zonder sterkhouder Rico Strieder. "Die is op de weg terug. Strieder traint volwaardig mee. Alleen de partij vorm laat hij nog aan zich voorbij gaan. Dus dat gaat de goede kant op."

LIVE

Jean- Christophe Bahebeck en Oussama Tannane zijn zelfs al een stuk verder. Advocaat hoopt dat de twee de wedstrijdselectie halen voor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Het duel is vanaf 20.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM en te volgen via ons Liveblog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.