Peter Schep weg als bondscoach baanwielrenners

© Pridex Media/Tim Buitenhuis
AMERSFOORT - Bondscoach Peter Schep verlaat na 5 jaar de KNWU. De Amersfoorter gaat per 1 januari aan de slag als performancemanager bij de World Tour wielerploeg EF Education First - Drapac p/b Cannondale.
Schep trad in 2013, na het beëindigen van zijn actieve sportloopbaan, in dienst van de KNWU sectie baanwielrennen. Hij begon als als talentcoach voor de duuronderdelen en later als assistent-bondscoach tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Na de Olympische Spelen werd Peter Schep bondscoach.
Onder Scheps leiding werden door de baanwielrenners veel internationale medailles behaald. Zo werd Kirsten Wild drie keer Europees kampioen en één keer wereldkampioen, en waren er onder meer twee zilveren WK-medailles voor Schalkwijker Jan Willem van Schip.
"Dit is een bijzondere kans", zegt Schep in een persverklaring van de KNWU. "Hoewel ik het uitstekend naar mijn zin heb bij de KNWU en midden in een olympische cyclus zit richting Tokyo2020, kan ik deze kans niet voorbij laten gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.