Spakenburg speelt subtopduel in Maassluis

Barry Beijer (links) is er weer bij
Barry Beijer (links) is er weer bij © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. De ploeg van voormalig IJsselmeervogelsspeler en -trainer Dogan Corneille boekte vorige week een knappe 2-4 zege bij regerend kampioen Katwijk. Spakenburg hield een punt over aan de derby tegen IJsselmeervogels: 2-2.
Ten opzichte van het duel van vorige week kan John de Wolf weer beschikken over Giovanni Gravenveek. De Utrechter miste de derby wegens een hamstringblessure. Aanvoerder Barry Beijer, die tegen de Vogels geblesseerd uitviel, is er ook weer bij.
Spakenburg speelde in de Hoofdklasse, Topklasse en Tweede divisie acht keer in Maassluis tegen Excelsior. Drie keer won de thuisploeg, vier keer won Spakenburg. De grootste zege voor de Blauwen was in 2015, toen het 1-5 werd. Danny van den Meiracker en Sargon Gouriye scoorden twee keer, Kees 'Pier' Tol maakte er één.
De laatste ontmoeting op Dijkpolder, in november 2016, eindigde in 1-1 en kende een bizarre start. Spakenburg-doelman Richard Arends werd al na twee minuten uit het veld gestuurd wegens natrappen. Desondanks pakten de Blauwen een punt, dankzij een treffer van Niels Buitenhuijs.
Excelsior Maassluis staat na twee zeges op rij op de zesde plaats in de Tweede divisie. Spakenburg, dat aan de laatste twee wedstrijden één punt overhield, staat een plaats lager.

LIVE

Het duel tussen Excelsior Maassluis en Spakenburg begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.