Van de Sanden scoort voor overleden oma

Shanice van de Sanden
Shanice van de Sanden © Geert Lommers
UTRECHT - De Nederlandse voetbalsters zijn uitstekend begonnen aan de play-offs voor het wereldkampioenschap in Frankrijk volgend jaar. Oranje won de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Denemarken met 2-0. In het uitverkochte Rat Verlegh Stadion in Breda was Shanice van de Sanden de grote uitblinkster met een assist en een doelpunt. Lineth Beerensteyn maakte de eerste treffer.
Nederland was veroordeeld tot de play-offs nadat het begin september directe kwalificatie was misgelopen door te verliezen van Noorwegen.
Van de Sanden wilde één ding duidelijk maken na de 2-0-overwinning van Oranje tegen Denemarken in de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs voor het WK. "We zijn er nog lang niet. Dat moet iedereen beseffen", zei de rechtsbuiten die met een assist en een doelpunt van grote waarde was voor Oranje.
Voor de camera van Veronica was de 26-jarige Utrechtse zeer te spreken over de goede start van Oranje. Een maand geleden nog maar stond Van de Sanden in het veld toen in Oslo van Noorwegen werd verloren. Daardoor werd directe kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Frankrijk volgend jaar misgelopen. "We hebben het over Noorwegen gehad en wilden het hier nu laten zien."
Toch is het voor Van de Sanden en Oranje pas een begin. "Dit is heerlijk maar er zijn nog drie wedstrijden te gaan als we het WK willen halen", aldus de rappe buitenspeelster, die haar doelpunt opdroeg aan haar vorige week overleden oma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.