IJsselmeervogels weer koploper na ruime zege op De Treffers

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft de koppositie in de tweede divisie heroverd. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg zagen vorige week AFC passeren, maar door een misstap van de Amsterdammers en een eigen zege (4-1) op De Treffers staat het weer aan kop.
Een korte samenvatting van IJsselmeervogels-De Treffers
Na een kwartier was het Mike van de Laar die IJsselmeervogels op voorsprong schoot. Na een goede combinatie met Danny van den Meiracker schoot de middenvelder de bal strak over de grond binnen: 1-0. De Vogels leken de rust te halen met een voorsprong, maar het was oud-prof Sjoerd Ars die via een vrije trap met een flinke zwabber de stand op 1-1 bracht.
Mike van de Laar strooit met ballen: "Na de 3-1 kan je lekker gaan voetballen"
In het tweede bedrijf kwamen de Rooien voor de tweede keer op voorsprong. Linksback Gillian Justiana brak door en schoot van net buiten het strafschopgebied de 2-1 tegen de touwen. Dit keer gaf IJsselmeervogels de voorsprong niet uit handen. Sterker nog, invaller Felitciano Zschusschen breidde snel de score uit, waardoor de Vogels wat meer lucht hadden: 3-1.
Een slotoffensief van De Treffers leverde nog een bal op de lat op, maar tot scoren kwam de ploeg uit Groesbeek niet. IJsselmeervogels wel: Soufyan Moro besliste het duel drie minuten voor tijd met een lepe kopbal.
Basisdebutant Eef van Riel: "Beter kan het niet"
Na afloop had de Vogels-aanhang een steunbetuiging voor Danny van den Meiracker, die zijn kindje te vroeg geboren zag worden. Zijn dochtertje ligt op de intensive care.
16' Mike van de Laar [1-0]
40' Sjoerd Ars [1-1]
62' Gillian Justiana [2-1]
65' Felitciano Zschusschen [3-1]
87' Soufyan Moro [4-1]
IJsselmeervogels voert de ranglijst van de tweede divisie aan met 17 punten uit zeven duels. AFC blijft door een gelijkspel bij Scheveningen op 16 punten staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.