RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Singelloop: Keniaan Kiplangat snelt naar overwinning en persoonlijk record

1/2
UTRECHT - De Utrechtse Singelloop van 2018†is gewonnen door Davis Kiplangat. De Keniaan snelde solo naar de finish op de 10 kilometer. Hij kwam binnen op 27 minuten en 24 seconden, waardoor Kiplagat naast de overwinning ook een nieuw persoonlijk record wist neer te zetten. Emanuel Gisamoda uit Tanzania†werd tweede en het podium werd besloten door Isaac Kipsang, die als derde binnenkwam.

 Singelloop 2018 Singelloop 2018 | Foto: RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek

De Nederlander Khalid Choukoud kon niet meedingen om een podiumplaats. De Hagenaar, tweevoudig Nederlands kampioen op de 10 kilometer, moest vroeg in de race lossen en kwam uiteindelijk als achtste binnen. Hij kwam een seconde of drie tekort om zijn persoonlijk record te verbeteren. Maureen Koster was de snelste Nederlandse vrouw. De topatlete kwam als derde over de finish bij de vrouwen, net onder een tijd van 34 minuten.


Het wereldrecord op de 10 kilometer dat op Utrechtse gronden werd gelopen kwam niet in gevaar. De Keniaan Leonard Komon pakte in 2010 het wereldrecord, 26 minuten en 44 seconden, op de 10†kilometer†tijdens de Singelloop.†


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -