Schaerweijde verstevigt koppositie promotieklasse na winst op directe concurrent

© Namen&Rugnummers / Mark Kloostra
ZEIST/GROENEKAN - Schaerweijde zit steviger in het zadel van de koppositie van de promotieklasse. De hockeyers wonnen op het eigen sportpark met 3-2 van Cartouche, dat tot zondag evenveel punten had als de ploeg uit Zeist.
De openingsfase van de kraker om de koppositie was spetterend. Eerst kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een treffer van Ronald Brouwer, maar echt lang konden Schaerweijde-coach Suzan Veen en haar ploeg niet van de voorsprong genieten. Cartouche maakte via een treffer van Jorik van de Vis al snel de gelijkmaker.
Ronald Brouwer: "Het was een zwaarbevochten overwinning"
Jelle Phijffer had een belangrijk aandeel in de uiteindelijke overwinning in de felbevochten zege van de Zeisterhockeyers. Hij bracht zijn ploeg net na aanvang van het derde kwart op voorsprong en vergrootte de score even later nogmaals, waardoor de 3-2 op het scorebord stond. Timmo Kranstauber maakte daarna nog de aansluitingstreffer, maar na een spannende slotfase sleepte Schaerweijde de overwinning binnen.  
Schaerweijde - Cartouche
Schaerweijde - Cartouche © Namen&Rugnummers / Mark Kloostra
8' Ronald Brouwer [1-0]
10' Jorik van de Vis [1-1]
37' Jelle Phijffer [2-1]
47' Jelle Phijffer [3-1]
50' Timmo Kranstauber [3-2]
Schaerweijde-coach Suzan Veen:

VOORDAAN

Voordaan kwam niet tot een overwinning in de promotieklasse. De hockeyploeg uit Groenekan deelde de punten, na een 3-3 gelijkspel tegen HBS. Adriaan Stolk, Wouter Kroneman en Joachim Löwenthal tekenden voor de doelpunten, die uiteindelijk niet genoeg bleken weer voor de zege.
Schaerweijde slaat een gat met Cartouche van drie punten, waardoor Hurley de meest serieuze concurrent is in strijd om de koppositie. Hurley heeft één punt minder dan Schaerweijde. Voordaan uit Groenekan staat tiende en daarmee in de onderste regionen van de promotieklasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.