Softbalsters UVV vol ambities met nieuwe coach

© Jan Kruijdenberg
VLEUTEN - Ton van Koeverden is met ingang van het nieuwe softbalseizoen de coach van de UVV dames. De ervaren Van Koeverden neemt het in Vleuten over van Caroline Theunissen.
Afgelopen seizoen eindigde UVV op de zesde plaats in de Silver League (het tweede niveau van Nederland). Onder Van Koeverden wil de club het team verjongen en de strijd aan gaan met de ploegen bovenin. Van Koeverden, die in het verleden betrokken was bij het Nederlands team, Pirates, Pioniers, Twins en Centrals, staat te popelen om na een sabatical van een paar jaar weer aan de slag te gaan.

BOUWEN AAN IETS MOOIS

"Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", laat de nieuwe skipper weten, "Een uitdaging die door UVV wordt geboden en waarin ik de clubambities, die van de speelsters en van mijzelf goed probeer neer te zetten. Het mooie van UVV is dat er goed is nagedacht over instroom van eigen talent. Daar ga ik zeker op voort en verder bouwen aan een echte Utrechtse topploeg".
Ook voorzitter Merijn van Elsäcker is in zijn nopjes: "Steeds meer en vaker probeert UVV stappen te nemen met speelsters uit eigen geledingen. Dat zal nog niet op alle spelposities lukken, maar de instroom naar topsoftbal gaat zeker lukken vanuit onze jeugd. Een coach als Ton van Koeverden past daar uitstekend bij. Hij heeft ervaring met jeugdige spelers, maar vooral het softbalspel kan hij op nog betere hoogte brengen. Eigenlijk twee in één dus".
Ton van Koeverden start in januari 2019 zijn werk bij UVV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.