Voetbalsters stap dichter bij WK na zege

© Geert Lommers
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben zich geplaatst voor de finale van de play-offs voor deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Frankrijk. De regerend Europees kampioen, met Shanice van de Sanden uit IJsselstein in de basis, rekende in de halve eindstrijd af met Denemarken.
Na de zege van 2-0 in de thuiswedstrijd van vrijdag, won Oranje de return in Viborg dinsdag ook: 1-2. Van de Sanden werd ruim tien minuten voor tijd gewisseld voor Vivianne Miedema. De Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal bleef de hele wedstrijd op de bank.

VERSLAG

Denemarken nam al na 5 minuten de leiding. Dominique Bloodworth maakte in het zestienmetergebied een overtreding op Pernille Harder. Nadia Nadim benutte de strafschop. Lineth Beerensteyn nam in de 7e minuut de gelijkmaker voor haar rekening. De spits van Bayern München scoorde met haar hoofd, op aangeven van Desiree van Lunteren.
Denemarken had in de tweede helft het initiatief en drukte Oranje achteruit. Het team van bondscoach Sarina Wiegman ontsnapte tot meerdere keren aan een achterstand. In blessuretijd scoorde Beerensteyn aan de andere kant wel: 1-2.

VOLGENDE HORDE

De Nederlandse voetbalsters spelen in november in de finale van de play-offs voor deelname aan het WK van 2019 tegen Zwitserland. Dat land rekende in de halve eindstrijd moeizaam af met België. Na een gelijkspel in de eerste wedstrijd in Leuven (2-2) eindigde de return in Biel dinsdag ook onbeslist: 1-1. Zwitserland mag naar de eindstrijd op basis van het aantal gemaakte uitdoelpunten.