Oranjevrouwen strijden mogelijk in De Galgenwaard om WK-ticket

© Geert Lommers
UTRECHT - Stadion Galgenwaard is mogelijk het decor van de play-offs-finale van de WK-kwalificatie. Het Nederlands vrouwenelftal speelt begin november tegen Zwitserland om het laatste ticket voor het WK van 2019. FC Utrecht bevestigt dat het in gesprek is met KNVB om die wedstrijd in Utrecht te spelen. De KNVB laat weten maandag uitsluitsel te geven.
De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich dinsdag voor de finale van de play-offs, door Denemarken te verslaan. Nu strijdt Nederland tussen 5 en 13 november in twee duels met Zwitserland voor het laatste ticket voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. In de selectie van Oranje zitten met Shanice van der Sanden uit IJsselstein en de Nieuwegeinse keeper Sari van Veenendaal twee regiogenotes.
Stadion Galgenwaard biedt plaats aan ruim 23.000 toeschouwers. De vorige kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Denemarken werd in Breda gespeeld. Voor dat duel waren alle 19.000 tickets binnen vijftig minuten uitverkocht.

VROUWEN IN DE GALGENWAARD

Het is niet de eerste keer dat een interland van de Nederlandse vrouwen in de Galgenwaard gespeeld zou gaan worden. In april 2017 werkte Nederland een oefenwedstrijd af tegen Frankrijk. Later die zomer was de thuishaven van FC Utrecht ook het decor van de opening van het EK voor vrouwen tussen Nederland en Noorwegen. Daarna werden er nog drie groepsduels gespeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.