RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

GVVV-aanvoerder Terschegget: "Als DOVO tegen ons wil voetballen moet het maar kampioen worden"

VEENENDAAL - De gemeente Veenendaal hakt morgen (vrijdag) de knoop door over de mogelijkheid van een derby tussen DOVO en GVVV. De twee Veenendaalse clubs speelden in het verleden jaarlijks twee keer tegen elkaar. Maar sinds de clubs van Panhuis - bijna 10 jaar - niet meer op het zelfde niveau acteren is er geen derby meer geweest in 'Het Veen'.

De gemeente moet toestemming geven voor het inlassen van een wedstrijd. De twee clubs willen op 10 november tegen elkaar oefenen.

Wij kunnen er alleen maar slechter op worden"
GVVV-aanvoerder Roy Terschegget

In de Veenendaalse Krant spreekt Jan Willem de Groot, de voorzitter van DOVO zijn hoop uit: "Laat het voetbal van Veenendaal overwinnen! Het zou fantastsich zijn als het lukt." 

VEILIGHEID STRUIKELPUNT

Er zijn echter wel zorgen over de veiligheid. "Dat het misgaat tussen spelers geloof ik niet, wel tussen supporters", zegt Roy Terschegget, aanvoerder van GVVV, in het AD. Voor hem hoeft de oefenderby dan ook niet zo nodig. "Wij kunnen er alleen maar slechter op worden met kans op blessures. Als DOVO zo graag tegen ons wil spelen, moet het gewoon kampioen worden."

De besturen van beide clubs delen de mening van Terschegget niet. Ze hebben de intentie om jaarlijks tegen elkaar te oefenen, zolang de clubs niet op het zelfde niveau uitkomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht