RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Derde divisie: serieuze test voor Eemdijk en DOVO

1/3
EEMDIJK - In de Derde divisie A wacht Eemdijk en DOVO zaterdag een serieuze test. Eemdijk neemt het na twee zware nederlagen op tegen het eveneens laag geklasseerde SteDoCo. Het wisselvallige DOVO ontvangt op Panhuis koploper Noordwijk.

EEMDIJK
Eemdijk-trainer Hans van Arum moet drie weken geleden hebben gedacht dat de eerste overwinning in de Derde divisie er aan zat te komen voor de promovendus. De gelijke spelen in de uitwedstrijden tegen Harkemase Boys en Jong FC Groningen (beide keren 1-1) deden vermoeden dat 'De Diekers' aan het nieuwe niveau gewend begonnen te raken. De twee volgende duels, tegen de titelkandidaten DVS'33 en Noordwijk, zal Eemdijk echter snel willen vergeten.

Natuurlijk miste Van Arum in die twee duels maarliefst zeven geblesseerde spelers. Maar de 0-9 tegen DVS'33 en de daaropvolgende 6-0 bij Noordwijk zullen het vertrouwen op sportpark De Vinken er niet groter op hebben gemaakt. In die duels ontbrak doelman Gerben-Jan ruizendaal wegens vakantie. Hij is er tegen SteDoCo weer bij. Ook positief is de terugkeer van Jasper Bolland en Jeffrey van den Dikkenberg. Zij waren geblesseerd.

 Doelman Gerben Jan Ruizendaal miste de laatste twee duels wegens vakantie Doelman Gerben Jan Ruizendaal miste de laatste twee duels wegens vakantie | Foto: Orange Pictures

ZIEKENBOEG
Toch telt de ziekenboeg nog steeds zeven patiënten. De plaatsen van de twee herstelde spelers zijn ingenomen door Jan de Graaf en Sjon van Gulik, die de al langer geblesseerden Klaas de Graaf, Tim van Halteren, Renco van Eeken, Jaap de Graaf en Jordie Huygen gezelschap houden. Het wordt dus voor Van Arum opnieuw puzzelen voor de eerste competitieontmoeting ooit tussen beide clubs.

SteDoCo promoveerde vorig seizoen, net als Eemdijk, uit de Hoofdklasse. Daarin het won het al twee keer, en dat gebeurde beide keren op vreemde bodem: uit tegen ASWH en uit tegen De Dijk. Bij de ploeg uit Hoornaar speelt voormalig Spakenburg-middenvelder Hayri Pinaci. 

DOVO
DOVO - Noordwijk is een klassieker in het amateurvoetbal. Achter de naam van DOVO staan twaalf afdelingstitels op het hoogste niveau en één landstitel. Noordwijk pakte tien afdelingstitels en liet daar twee landstitels op volgen. In competitieverband troffen beide clubs elkaar op Panhuis acht keer. Vier keer won DOVO, drie keer gingen de punten mee naar Noordwijk.

In het seizoen '98/'99 werden beide ploegen afdelingskampioen, waarna samen met IJsselmeervogels werd gestreden om de zaterdagtitel. In de kampioenscompetitie versloeg DOVO versloeg Noordwijk met 1-0. De titel ging naar de Vogels.

PLAY-OFFS
De laatste ontmoeting dateert van mei 2017, toen DOVO en Noordwijk elkaar troffen in de halve finale van de play-offs voor promotie naar de Derde divisie. DOVO won in Noordwijk met 3-2. In Veenendaal was het na 90 minuten 0-1, waarna een verlenging noodzakelijk was. Via Joshua Patrick en twee treffers van Quincy Arends, nu op de weg terug na een kruisbandblessure, plaatste DOVO zich voor de finale van de play-offs, waarin SteDoCo werd verslagen.

 Mei 2017: Quincy Arends viert één van zijn treffers tegen Noordwijk Mei 2017: Quincy Arends viert één van zijn treffers tegen Noordwijk | Foto: DOVO/Jeroen van den Berg

Gert Kruys kan tegen Noordwijk weer beschikken over Nassir Maachi, die is hersteld van een blessure. Doelman Rodney Ubbergen keert terug bij de selectie. Nando Wormgoor en Kesley den Haag zijn er niet bij. Wormgoor heeft aan een botsing op het trainingsveld gekneusde of gebroken ribben over gehouden. Den Haag heeft mogelijk een middenvoetsbeentje gebroken. Marley Berkvens is geschorst.

LIVE
Eemdijk - SteDoCo en DOVO - Noordwijk zijn zaterdagmiddag live te volgen bij Radio M Utecht. Beide duels beginnen om 14.30 uur. 


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -