Koninklijke HFC lastige klus voor Spakenburg

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg treft zaterdag in de Tweede divisie het verrassende Koninklijke HFC. Hoewel veel volgers de Haarlemse club als degradatiekandidaat bestempelden, staat de Koninklijke na zeven duels op een keurige zevende plaats, vlak achter Spakenburg.
Met acht tegentreffers heeft de ploeg van debuterend coach Gert-Jan Tamerus de minst gepasseerde defensie van de Tweede divisie. Vooral uit is doelman Tom Boks moelijk te kloppen. In drie uitwedstrijden maakte hij slechts twee keer de gang naar het net. Daar staat tegenover dat Koninklijke HFC uit zelf pas één keer wist te scoren. Twee keer werd met 1-0 verloren, één keer met 1-0 gewonnen.
Spakenburg stelt daar op eigen veld een ongeslagen status tegenover. Tegen Barendrecht en Katwijk bleven de drie punten op de Westmaat. De derby tegen IJsselmeervogels bleef onbeslist. Pas één keer, in de openingswedstrijd tegen Barendrecht, hield de Blauwe defensie de nul.
Spakenburg en Koninklijke HFC speelden één keer eerder een competitieduel op de Westmaat. In het eerste seizoen van de Tweede divisie, 2016/2017, verloor Spakenburg met 1-2, nadat Mike Ahrens de Blauwen al in de eerste minuut aan de leiding had gebracht. In Haarlem verloor Spakenburg, dat dat seizoen zou degraderen, met 5-1.
Argjend Selimi doet niet mee tegen Koninklijke HFC
Argjend Selimi doet niet mee tegen Koninklijke HFC © RTV Utrecht / Bert Kous
Trainer John de Wolf kan weer beschikken over Giovanni Gravenbeek, die de laatste twee duels ontbrak vanwege een hamstringblessure. Argjend Selimi, die afgelopen zaterdag uit tegen Excelsior Maassluis (1-2 winst) uitviel met een lichte hersenschudding, is er niet bij. Ook de al langer geblesseerden Philip Ties en Guido van Rijn ontbreken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.