IJsselmeervogels zonder Nejmi en De Visser naar Jong Vitesse

Achraf Nejmi
Achraf Nejmi © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zonder Achraf Nejmi en Kevin de Visser reist IJsselmeervogels zaterdag naar sportcentrum Papendal om het op te nemen tegen de beloften van Vitesse. De twee middenvelders zijn geblesseerd. Rechterverdediger Shanon Carmelia ontbreekt wegens interlandverplichtingen met Curaçao.
Aanvoerder Kevin van Diermen, die twee weken geleden tegen Spakenburg geblesseerd uitviel, en Gévero Markiet zijn wel weer van de partij bij de Vogels, waar Mike van de Laar deze week zijn contract verlengde tot 2021.
De Vogels zijn niet alleen koploper in de Tweede divisie, ze zijn ook als enige ploeg nog ongeslagen. Na vijf zeges en twee gelijke spelen staat de ploeg van coach Ted Verdonkschot op 17 punten, één meer dan AFC en Rijnsburgse Boys.
IJsselmeervogels speelde nooit eerder tegen Jong Vitesse, dat dit seizoen na een seizoen afwezigheid terugkeerde in de Tweede divisie. Hoewel de Arnhemmers goed voetballen, pakken ze weinig punten. Zo deed de ploeg zich onder meer te kort door in Veenendaal tegen GVVV met 1-1 gelijk te spelen.
Winnen lukte Jong Vitesse dit seizoen pas één keer, uit tegen Kozakken Boys. Van de laatste vier duels werden er drie verloren. De geel-zwarten staan daardoor op de 14e plaats op de ranglijst.
Het is voor IJsselmeervogels de eerste keer sinds 8 september dat er buiten Bunschoten-Spakenburg wordt gespeeld. Drie van de laatste vier duels speelden de Rooien op de eigen Westmaat, de enige uitwedstrijd was de derby tegen Spakenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.