DOVO van euforie naar tragedie in laatste twee minuten: "Voelen ons bestolen"

Joshua Patrick leek de matchwinnaar te worden
Joshua Patrick leek de matchwinnaar te worden © Jeroen van den Berg/DOVO
VEENENDAAL - De voetballers van DOVO konden heel kort dromen van een overwinning op koploper Noordwijk. Twee minuten voor tijd leek Joshua Patrick de Veenendalers op 3-2 voorsprong te schieten, maar nadat deze goal afgekeurd werd, sloeg Noordwijk keihard toe. Het werd 4-2 voor de bezoekers uit Noordwijk.
Verslaggever Mark Kloostra vat DOVO - Noordwijk samen

VROEGE VOORSPRONG

DOVO kwam goed uit de startblokken. Aanvalsleider Joshua Patrick werd de diepte ingestuurd en wist na een klein kwartier de stand op 1-0 te brengen tegen de koploper. Nog voor rust draaide de koploper de stand echter om. Een schitterende vrije trap van Thomas Reynaers vloog in de kruising (1-1) en Martijn Le Congé zette Noordwijk vanuit een vlijmscherpe counter op een 2-1 voorsprong.

GOALGETTER PATRICK

In de tweede helft verzuimde Noordwijk uit te lopen, waarna DOVO weer de stand gelijk kon trekken. Andermaal was het Patrick die het net vond met een harde, vlakke poeier in de verre hoek. Het was al de negende goal van het seizoen voor de goaltjesgetter.
Joshua Patrick: "We zijn bestolen"

BIZAR SLOT

Twee minuten voor tijd leek Patrick met een hattrick zelfs DOVO naar een grote stunt te schieten, na een scrimmage in de zestien van Noordwijk. Maar na overleg tussen de scheidsrechter en zijn assistent werd het doelpunt alsnog afgekeurd. En als je hem zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant. Nick van Staveren raakte een vrije trap aan en scoorde de 3-2. Direct na de aftrap maakte Denzel James er ook nog 4-2 van voor Noordwijk, dat dus met de drie punten huiswaarts keerde.

BESTOLEN

"We voelen ons echt bestolen", was de eerste reactie van Gert Kruys na afloop van de wedstrijd. Vooral het optreden van de scheidsrechter en grensrechter bij de 3-2 van Patrick riep vragen op bij de trainer. Ook bij de hoekschop waaruit Noordwijk wist te scoren in blessuretijd zet Kruys vraagtekens. Volgens hem werd de bal niet aangeraakt door een DOVO-speler.
Gert Kruys: "Nooit meegemaakt, dit kan niet"
14' Joshua Patrick [1-0]
27' Thomas Reynaers [1-1]
35' Martijn Le Congé [2-1]
75' Joshua Patrick [2-2]
90' Nick van Staveren [2-3]
90' Denzel James [2-4]
DOVO staat na de nederlaag in de onderkant van de middenmoot, met 10 punten uit acht duels. Noordwijk blijft ongeslagen koploper, met Quick Boys als medekoploper.