Rood aangelopen Eemdijk verliest weer: "We horen niet op dit niveau thuis"

© RTV Utrecht / Menno Schilder
EEMDIJK - Eemdijk is in de Derde Divisie A opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Op het eigen Sportpark De Vinken bleek ook Stedoco een maatje te groot voor de ploeg van trainer Hans van Arum: 0-1. Door een waslijst aan blessuregevallen kan Eemdijk voorlopig niet wedijveren met de concurrentie in de Derde Divisie.
Jan-Pieter Hartog: "We horen niet op dit niveau thuis"
Met maar liefst 15 tegendoelpunten in de laatste twee duels was het vertrouwen vooraf broos in Bunschoten-Spakenburg. Stedoco kreeg in de eerste helft een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar tot tweemaal toe werd Eemdijk gered door het aluminium. In een verder weinig enerverende eerste helft gingen beide ploegen met de brilstand op het scorebord aan de thee.
Gerben Jan Ruizendaal: "Met gezin op vakantie belangrijker dan voetbal"

ROOD VOOR BOUT

In het tweede bedrijf moest Eemdijk al snel verder met tien man. Verdediger Wouter Bout beging een oliedomme overtreding en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Jesse Rozendal.

TWEE KEER ROOD

De hoop op een punt voor Eemdijk vervloog vlak voor tijd; Benjamin van Wanrooij kopte een voorzet van Joran Schröder binnen. Bij de aftrap die volgde werd er opnieuw een speler van Eemdijk van het veld gestuurd. Middenvelder Angelo Duijst kreeg direct rood na opmerkingen aan het adres van de leidsman. Hij riep 'Steek die vlag maar in je reet' naar de assistent, waarop hij van het veld gestuurd werd.
Menno Schilder in het kort over Eemdijk - SteDoCo
81' Benjamin van Wanrooij [0-1]
Bijz.
55' Rode kaart Wouter Bout (Eemdijk, 2x geel)
82' Rode kaart Angelo Duijst (Eemdijk, direct rood voor aanmerking op de leiding)
Eemdijk wacht na acht wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg bezet de zestiende plaats in de Derde Divisie A met slechts twee punten. Directe concurrent Achilles'29 komt later nog in actie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.