RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spakenburg verliest ongeslagen status op eigen veld

1/5
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetballers van Spakenburg hebben op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden. Koninklijke HFC was met 1-0 te sterk aan de blauwe zijde van de Westmaat. De ploeg van John de Wolf verliest daardoor de ongeslagen status op eigen veld.

De wedstrijd kende in de eerste helft de meeste kansen voor Spakenburg, maar dat wist via onder meer Jordi Bitter en Olaf van der Sande het net niet te vinden. Van de Haarlemmers was in het eerste bedrijf weinig gevaar te melden.

Barry Beijer: "We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt"


LATE TREFFER HFC
Na de rust werd HFC gevaarlijker, maar toch bleef Spakenburg mogelijkheden creŽren. Waar het de Blauwen niet lukte, deed de Koninklijke HFC dat wel: scoren. In minuut 79 wist invaller Robin Eindhoven de bal binnen te schieten, een goal die Spakenburg over zichzelf afriep.

 Spakenburg - Koninklijke HFC Spakenburg - Koninklijke HFC | Foto: RTV Utrecht / Arnold Schenk

SLOTOFFENSIEF
Na het doelpunt moest Spakenburg jagen op de gelijkmaker, om niet de aansluiting te verliezen met de subtop. In alle aanvalsdrang waren de Blauwen slordig en gaven ze ook ruimte weg, maar HFC wist daar niet van te profiteren. Grote kansen voor Spakenburg kwamen er niet meer, waardoor het voor het eerst dit seizoen een nederlaag leed op eigen terrein. Tegen Barendrecht en Katwijk wist Spakenburg nog te winnen, terwijl de derby tegen IJsselmeervogels onbeslist bleef.

John de Wolf: "Hier ben ik doodziek van"


79' Robin Eindhoven [0-1]

Verslaggever Arnold Schenk over Spakenbrg-Koninklijke HFC


Door de nederlaag blijft Spakenburg staan op 13 punten uit acht wedstrijden. Het is daarmee een middenmotor in de tweede divisie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -