Van der Haar opnieuw vierde bij SuperPrestige in Gieten

Lars van der Haar op weg naar de vierde plaats in Gieten
Lars van der Haar op weg naar de vierde plaats in Gieten © Orange Pictures
WOUDENBERG - Lars van der Haar is vierde geworden bij de eerste SuperPrestige-wedstrijd van het nieuwe seizoen veldrijden. De Woudenberger zag Mathieu van der Poel voor de derde keer op rij winnen in Gieten, terwijl Wout van Aert tweede werd op een halve minuut achterstand. Toon Aerts werd derde en besloot het podium in Drenthe. Kyle Achterberg uit Maartensdijk werd bij de beloften vijfde.
Lars van der Haar: "Moest me aanpassen aan de weersomstandigheden"
Van der Haar, koersend namens Telenet-Fidea Lion, moest al vroeg in de race in de achtervolging, toen Van der Poel en Van Aert vertrokken waren. Een groepje van zes renners poogde het ontketende tweetal bij te halen, maar reed op ruim een minuut achterstand.
Mathieu van der Poel: "Na eerste testrondje wist ik dat ik kon starten"
Als vanouds kwam Van der Poel alleen over de finish, met een voorsprong van een halve minuut op Van Aert. Uit het groepje achtervolgers was Aerts de snelste, waardoor hij de laatste podiumplaats greep. Van der Haar kwam, net als vorig jaar, als vierde over de finish en viel daardoor net buiten de prijzen.
Robert Claus in gesprek met Kyle Agterberg
Eerder op de dag eindigde Geerte Hoeke uit Maarn als zeventiende bij de vrouwen. Dit was haar een goede prestatie. Ze wil naarmate het seizoen vordert top tien's gaan rijden. De winst ging naar Annemarie Worst, voor haar was het haar eerste wedstrijd op het hoogste niveau. Marianne Vos werd tweede.
Geert Hoeke:"Ik wil naar de top tien groeien"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.