Play-offkraker Oranje-dames in de Galgenwaard

© Geert Lommers
UTRECHT - De Nederlandse voetbalsters spelen de thuiswedstrijd in de play-offs om een WK-ticket tegen Zwitserland in stadion Galgenwaard. De wedstrijd is op het programma gezet voor vrijdag 9 november, aftrap 20.00 uur. Vier dagen later volgt de return in Zwitserland.
Oranje wist zich niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK van volgend jaar in Frankrijk en moest als nummer twee in de poule de play-offs in. In de eerste ronde was de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman twee keer te sterk voor Denemarken. In Breda won de Europees kampioen met 2-0, de return eindigde in 2-1 voor Oranje, dat nu met Zwitserland strijdt om één ticket naar het WK.
Utrecht was ook al decor van het EK vrouwenvoetbal in 2017. Toen werden enkele wedstrijden in de Galgenwaard gespeeld. Nederland won en de huldiging was in park Lepelenburg.