Roy Terschegget: "Wilde niet voor de makkelijkste weg kiezen"

© Geert Lommers
VEENENDAAL - Het wordt een gevoelige aderlating voor GVVV. Maandag bracht de Veenendaalse Tweede divisionist het nieuws naar buiten dat aanvoerder Roy Terschegget na dit seizoen vertrekt bij de club. Na negen jaar in GVVV 1 wil de middenvelder aan het einde van zijn loopbaan nog een paar jaar voor een andere club spelen. Terschegget (31) beseft dat die mededeling voor velen als een verrassing kwam.
"Ik was er van de zomer al uit dat ik, als mijn contract was afgelopen, op zoek zou gaan naar een andere club", zegt de Veenendaler. "Ik heb dat donderdag aan technisch manager Rob de Boer verteld. Dat was een emotioneel gesprek."
Terschegget: "Als je heel lang bij een club zit, gaat alles op de automatische piloot"
Het was een emotioneel gesprek
Roy Terschegget
"Als je heel lang bij een club zit, gaat alles op de automatische piloot. Ik was bang dat ik er spijt van zou krijgen als ik voor de makkelijkste weg zou kiezen en nog twee jaar aanvoerder bij GVVV zou blijven."

TOEKOMST

Het ligt voor hand dat Terschegget op zoek gaat naar een topclub in de Tweede divisie. Hij geldt al jaren als één van de beste middenvelders van het amateurvoetbal, maar werd nooit kampioen. En dat gaat de komende twee seizoenen normaal gesproken ook niet gebeuren. Dus moet die titel komen met een andere club. "Ik denk ik ook niet dat GVVV de komende twee jaar kampioen wordt", zegt Terschegget, "Maar als we eerste of tweede hadden gestaan, had ik dezelfde keuze gemaakt. Nu we niet zo goed draaien is het zelfs moeilijker."
"Nu we niet zo goed draaien is de keuze zelfs nog moeilijker"
Waar de middenvelder volgend seizoen zijn kunsten zal vertonen, is nog niet bekend. Wel is het een publiek geheim dat Terschegget in het verleden meer dan eens werd gepolst door IJsselmeervogels en Spakenburg. Bij die laatste club zou hij bovendien herenigd worden met trainer John de Wolf, met wie Terschegget al werkte bij GVVV. "Er is geïnformeerd, maar ik heb nog niet met clubs gesproken. Ik wilde het eerst netjes afhandelen met GVVV. Er zijn vast wel clubs die me willen, ik ga kijken wat er komt."
© Geert Lommers
"Er is wel wat geïnformeerd"

TIJDPERK

Hoe dan ook lijkt het vertrek van Terschegget voor GVVV het einde van een tijdperk in te leiden. Van de huidige selectie spelen acht spelers al minimaal sinds 2010 voor GVVV. Zij maakten in 2011 de bekerstunts tegen Excelsior en Sparta mee, en werden in 2014 bijna kampioen. Spakenburg won de beslissingswedstrijd in Volendam. Het is aannemelijk dat er behalve Terschegget ook nog anderen zullen vertrekken, of stoppen.
Roy Terschegget
"Dat weet ik niet, ik kan niet in de koppen van de anderen kijken", zegt Terschegget. "Maar er zullen er van de vaste kern ook nog wel een paar blijven en GVVV zal ook volgend jaar een goed team hebben, alleen zonder mij. Maar iedereen is vervangbaar, en is het wel eens goed dat wat nieuwe gezichten komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.