GVVV - Spakenburg: altijd beladen

John de Wolf, was anderhalf jaar trainer van GVVV
John de Wolf, was anderhalf jaar trainer van GVVV © Geert Lommers
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Veens Blauw tegen Spakenburgs Blauw. GVVV - Spakenburg is altijd een beladen wedstrijd. Dat zal zaterdag al niet anders zijn, niet in de laatste plaats omdat Spakenburg-trainer John de Wolf van oktober 2015 tot de zomer van 2017 trainer was van GVVV, tot hij werd weggekaapt door Spakenburg.

HISTORISCH

Eén van de beladen historische ontmoetingen was in mei 1991. Spakenburg en GVVV streden met DOVO om de afdelingstitel. In Veenendaal stonden Blauw en Blauw op de voorlaatste dag van de competitie tegen elkaar. De Spakenburgse broers Melrik en Ad Beukers kregen rood en GVVV won met 6-0 (de grootste thuiszege ooit op Spakenburg). Spakenburg was uitgeschakeld voor de titel, die GVVV enkele weken later overigens aan buurman DOVO moest laten.
In mei 1991 won GVVV met 6-0
In mei 1991 won GVVV met 6-0 © Archief GVVV
Het was één van elf zeges van GVVV in eigen huis op Spakenburg, sinds de invoering van de hoogste landelijke amateurklasse op zaterdag in 1970. Spakenburg won 13 keer. De laatste ontmoeting, De Wolf was toen trainer van GVVV, eindigde in 2-2.
Bij Spakenburg speelt voormalig GVVV-er Tom Oostinjen. Hij speelde twee periodes voor de Veenendalers en was tussendoor even prof bij Go Ahead Eagles. Oostinjen verkaste in 2015 naar Spakenburg.
Tom Oostinjen, hier in het shirt van GVVV, speelt nu voor Spakenburg
Tom Oostinjen, hier in het shirt van GVVV, speelt nu voor Spakenburg © Geert Lommers
GVVV werd deze week opgeschrikt door het aangekondigde vertrek van aanvoerder en man-van-de-club Roy Terschegget. Gezien de interesse die Spakenburg al vaker heeft getoond, mogen we niet uitsluiten dat hij zaterdag tegen zijn toekomstige club speelt. Doelman Johan Jansen en linksback Taoufik Adnane hebben hun contract wel verlengd.
Bij Spakenburg keert Argjend Selimi, die vorige week langs de kant bleef met een lichte hersenschudding, terug in de selectie. Guido van Rijn en Jeffrey van de Groep zijn geblesseerd. GVVV-trainer Niek Oosterlee kan niet beschikken over Sherwin Grot, die vorige week tegen Barendrecht geblesseerd raakte. Ook Martin van Eck en Guido Jansen zijn geblesseerd.

LIVE

GVVV - Spakenburg begint zaterdag om half 3 en is live te volgen bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.