Koninklijke HFC thuis, IJsselmeervogels is gewaarschuwd

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De eerste waarschuwing kwam vorig seizoen. Koninklijke HFC won de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels met 1-0. Vorige week brachten de Haarlemmers Spakenburg de eerste seizoennederlaag op de Westmaat toe. Wederom werd het 1-0. Zoals iedere uitwedwedstrijd van de Koninklijke dit seizoen in 1-0 eindige: twee keer voor HFC, twee keer voor de tegenstander.
Als er echter één man is die weet hoe Koninklijke HFC te bestrijden, moet dat wel Ted Verdonkschot zijn. De trainer van IJsselmeervogels was tot afgelopen zomer drie seizoenen trainer van de oudste voetbalclub van Nederland. In die functie verloor hij ook een keer van de Vogels. In 2016 eindigde een bekerduel tussen beide clubs in 3-1.
Oktober 2016: IJsselmeervogels - Koninklijke HFC in de beker
Oktober 2016: IJsselmeervogels - Koninklijke HFC in de beker © Geert Lommers
IJsselmeervogels - Koninklijke HFC is het duel tussen de nummers twee en vijf van de Tweede divisie. Terwijl Koninklijke HFC vorige week Spakenburg versloeg, leed IJsselmeervogels bij Jong Vitesse de eerste nederlaag van het seizoen.
Ten opzichte van vorige week keert Achraf Nejmi terug van een blessure. Gévéro Markiet en Kevin de Visser, hij speelde vorig seizoen nog voor Koninklijke HFC, zijn geblesseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.