Dick Advocaat: "AZ is als ploeg verder dan FC Utrecht"

© Orange Pictures
UTRECHT - Rico Strieder en Simon Makienok ontbreken zaterdag in de wedstrijd van FC Utrecht tegen AZ. Het tweetal heeft een terugslag gekregen na de revalidatie van een langdurige knieblessure. Ook Jean Christophe Bahebeck is er niet bij, maar vanwege de nieuwe privacywetgeving mag Dick Advocaat daar weinig over zeggen. "Dat schijnt nieuw te zijn. In de warming-up voor de training schoot er ergens iets in, in één van die benen."
Het schoot er in, in één van die benen
Dick Advocaat
Het wegvallen van Bahebeck is voor Advocaat wel een aderlating. Simon Makienok is geblesseerd en Dessers en Görtler presteren volgens de trainer onder de maat. En Bahebeck maakte vorige week in de oefenwedstrijd tegen FC Antwerp een goede indruk. "Dan zie je dat je aanspeelpunt hebt, dat is belangrijk. Dat ging heel goed, hij voelde zichzelf ook goed. We gingen er beter door voetballen, tegen een sterke ploeg, die derde staat in de competitie."
Nick Venema: "Hij heeft het beste schot van heel Utrecht"
Nick Venema: "Hij heeft het beste schot van heel Utrecht" © FCUPhoto

VENEMA

Geen Bahebeck en Makienok, Dessers en Görtler onder maat, hoe zit het dan met Nick Venema, het talent uit de eigen opleiding? Veelbelovend, maar nog niet goed genoeg, vindt Advocaat. "Hij heeft het beste schot van heel Utrecht, maar zijn spel moet hij verbeteren. Ik heb met Michael Mols gesproken, of hij er iets aan kan doen. Michael was de koning van het aannemen en wegdraaien. En dat is het manco bij Nick. Zijn schot is goed, zijn werklust is goed, maar daar moet nog wat bijkomen."

AZ

Wie er zaterdag tegen AZ in de spits gaat spelen is dus nog zeer de vraag. Het wordt hoe dan ook een lastige wedstrijd, voorspelt Advocaat. "Die zijn als ploeg verder, zij hebben ook maar twee spelers hoeven vervangen afgelopen zomer. Het is een goeie ploeg met veel voetbal en veel beweging. De backs en de middenvelders spelen daar al een paar jaar, die zijn aan die speelstijl gewend."
Beluister hier het verslag van de persconferentie van Dick Advocaat
FC Utrecht - AZ begint zaterdag om 20.45 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.