Frans van Seumeren in Een Berg Sport: "FC Utrecht is uit de rode cijfers"

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft voor het eerst in jaren zwarte cijfers geschreven. De eredivisionist heeft in het afgelopen jaar een positief resultaat geboekt van 4,4 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de club vandaag naar buiten heeft gebracht. In het RTV Utrecht-programma Een Berg Sport lichten clubeigenaar Frans van Seumeren en voorzitter van de Raad van Commissarissen Paul Verhoeff de cijfers toe.
Het hele businessmodel van FC Utrecht is gebouwd om de verkoop van spelers
Paul Verhoeff
FC Utrecht heeft de winst in het boekjaar 2017 met name te danken aan de verkoop van Sèbastien Haller aan Eintracht Frankfurt en Soufyan Amrabat aan Feyenoord. Dat leverde de club in totaal 11,2 miljoen euro op. "Laten we eerlijk zijn", zegt Verhoeff in een Berg Sport, "het voetbalbedrijf FC Utrecht moet het gewoon hebben van de academie. De businessleden, de fanshop en andere verdiensten leiden tot een bepaalde inkomsten, maar je kostenniveau is hoe dan ook hoog, of je het leuk vindt of niet. Om het maximale uit de omzet te halen móet je transfers maken. Daarom hebben we de afgelopen jaren heel veel geïnvesteerd in Zoudenbalch en de academie. Frans en ik geloven heel erg in dat model."
Paul Verhoeff: "FC Utrecht zal altijd afhankelijk blijven van transfers"`

OPVOLGER VAN ADVOCAAT

René van den Berg vroeg Frans van Seumeren ook naar de trainer voor komend seizoen. Hij legde de clubeigenaar vier mogelijke oefenmeesters voor: John van den Brom, Mitchell van der Gaag, Henk Fräser en Maurice Steijn. "Nou", zegt Van Seumeren, "Die heb je aardig voor gesorteerd. Dit zijn wel vier jongens die in mijn hoofd zitten, maar misschien zit er nog wel een hele grote verrassing aan te komen."
Als de resultaten goed zijn sluit ik een langer verblijf van Advocaat niet uit
Frans van Seumeren
Van Seumeren sluit een langer verblijf van Dick Advocaat op voorhand ook niet uit. "Dat ligt eraan wat voor resultaten hij haalt. Maar ik wil niet te lang wachten, dus daar zal altijd een spanningsveld blijven. Ik denk wel dat als we met de winterstop rond plaats vier staan we ook met Dick gaan praten."
Frans van Seumeren: "Ik wil niet te lang wachten met het vastleggen van een nieuwe trainer"

ODE EN DE TAP VAN AP

Natuurlijk brengt Korneel Evers ook deze week weer een ode. Hij spreekt de spelers moet in voor de thuiswedstrijd tegen AZ, die zaterdagavond vanaf 20.00 live te horen is op Radio M Utrecht. Appie Boonen ontvangt aan de tap oud-international John van Loen. In café Ons Honk praat hij met de Utrechter over zijn voetbalcarrière.
De Ode van Korneel Evers
Aan de Tap met Ap en Tip Kick
Een Berg Sport is vrijdag vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.