GVVV over Spakenburg in de stand na spectaculaire winst in Blauwe Derby

Jeremy de Graaf viert zijn doelpunt
Jeremy de Graaf viert zijn doelpunt © Geert Lommers
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - GVVV heeft in de Tweede divisie een spectaculaire zege geboekt op Spakenburg. De Veenendalers hadden in de eerste helft geen kind aan de bezoekers, maar het werd na een 3-0 voorsprong toch nog penibel op Panhuis. Uiteindelijk won GVVV de Blauwe Derby met 3-2.
Spakenburg-trainer John de Wolf: "Schrok van wat ik zag in de eerste helft"

GVVV DICTEERT

De eerste helft was helemaal voor de thuisploeg. GVVV speelde Spakenburg bij tijd en wijlen van de mat en dat werd ook uitgedrukt in de score. Na een kwartier werd die geopend. Een voorzet werd door spits Jeremy de Graaf ingekopt. Aanvankelijk leek Spakenburg-goalie Leon ter Wielen die bal makkelijk te kunnen pakken, maar hij liet de bal los en via zijn ribben hobbelde de bal het doel in voor de 1-0.
GVVV-spits Jeremy de Graaf: "Het is mijn goal!"
Nog geen tien minuten later verdubbelde De Graaf de voorsprong van GVVV. Na een lange bal werd hij door een kopbal van Robin Mulder diepgestuurd. In de 1-op-1 met de keeper faalde hij niet. Een vroege wissel van John de Wolf bracht niet het gewenste resultaat, want vlak voor rust wist Simon Brouwer de 3-0 binnen te werken. Hij zorgde voor het laatste zetje na een mooie GVVV-aanval, waarbij De Graaf zijn inzet zag mislukken, maar Brouwer toch nog wist te scoren.
Spakenburg-middenvelder Tom Oostinjen: "Gemoederen liepen hoog op in de rust"
Simon Brouwer juicht na de 3-0
Simon Brouwer juicht na de 3-0 © Geert Lommers

GOUDEN WISSEL TIES

In de tweede helft had De Wolf wel een gouden hand van wisselen. Hij bracht Philip Ties en Argjend Selimi in het veld, en 70 seconden na rust was het Ties die meteen voor de aansluitingstreffer zorgde. Spakenburg bracht GVVV daarmee direct in de problemen, maar de tweede goal bleef uit.
GVVV-trainer Niek Oosterlee: "Veenendaalse bibbers"

SPANNING TERUG

Meerdere pogingen richting het doel van GVVV-keeper Johan Jansen konden het net niet doen bollen, tot Ties in de 93e minuut de 3-2 binnen kopte. Het alles-of-niets-offensief van Spakenburg in de slotminuten van de extra tijd resulteerde niet meer in de 3-3, waardoor de Veenendalers de drie punten in eigen huis hielden.
Verslaggever Mark Kloostra over de Blauwe Derby: GVVV-Spakenburg
15' Leon ter Wielen, eigen doelpunt [1-0]
23' Jeremy de Graaf [2-0]
40' Simon Brouwer [3-0]
47' Philip Ties [3-1]
90' Philip Ties [3-2]
GVVV wipt door de overwinning over Spakenburg heen in de stand van de Tweede divisie. Beide ploegen staan in de middenmoot met 13 punten, alleen heeft GVVV een positief doelsaldo en Spakenburg een negatieve balans.