DOVO verzuimt punt te pakken tegen ASWH

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
VEENENDAAL - DOVO heeft in de Derde divisie A verloren van het ASWH van trainer Cesco Agterberg uit Houten. De Veenendaalse ploeg van trainer Gert Kruys ging in Hendrik-Ido-Ambacht met het kleinste verschil onderuit: 1-0.
Korte samenvatting ASWH-DOVO van onze Arnold Schenk
Voor rust bepaalde ASWH het tempo in de wedstrijd. Gert Kruys had zijn manschappen compact staan en hoopte zo nu en dan snel uit te breken. Toch keek het in de pauze tegen een 1-0 achterstand aan. In de 38e minuut was het namelijk Ismail Yildirim die de bal oog-in-oog met DOVO-keeper Koen Hagelstein binnenschoot via onderkant lat.
Gert Kruys: "Tweede helft gedomineerd, dan moet je minimaal een doelpunt maken"
In de tweede helft kreeg DOVO, dat liefst zes spelers miste, meer vat op de wedstrijd en ook meer kansen. Het drukte de volgende tegenstander van FC Utrecht in de beker meer op eigen helft, maar wist niet te scoren. Marinus Dijkhuizen (assistent-trainer FC Utrecht) was een oplettende toeschouwer in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij zag in de slotfase meerdere mogelijkheden voor de Veenendalers, die verzuimden te scoren.
Roy Bakkenes: "Hij gaat er wéér niet in"
Joshua Patrick werkte vlak voor tijd nog de bal binnen na een flater van de ASWH-keeper, maar hij werd afgevlagd vanwegen buitenspel. Het slotoffensief van DOVO zorgde niet meer voor een gelijkmaker, waarmee het zichzelf vergat te belonen met een punt.
38' Ismail Yildirim [1-0]
Door de nederlaag blijft DOVO op 10 punten uit acht duels in de Derde divisie A. Daarmee staat het onderin de middenmoot.