IJsselmeervogels terug aan kop na zege op Koninklijke HFC

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is weer terug aan kop in de Tweede Divisie. De Vogels wisten zaterdag met 1-0 te winnen van Koninklijke HFC en concurrent AFC verloor van Jong Sparta.
20-10 Verslaggever Bert Kous over de winst van IJsselmeervogels
Na iets meer dan een kwartier spelen werkte Maikel de Harder de bal na een voorzet binnen. Hierdoor had IJsselmeervogels al vroeg de gewenste voorsprong tegen Koninklijke HFC, dat een verdediging heeft die doorgaans lastig is te passeren.
Ted Verdonkschot: "We moeten het eerder afmaken"
IJsselmeervogels kreeg nog genoeg kansen om de score uit te breiden. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot wist de kansen echter niet om te zetten in doelpunten, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. In het slot van het duel kreeg doelman Tom Boks rood nadat hij Soufyan Moro had neergehaald. Vervolgens moest aanvoerder Peet van der Slot onder de lat gaan staan, omdat alle wissels al waren gebruikt.
De Vogels trokken de overwinning uiteindelijk over de streep en profiteerde van het puntverlies van AFC. De Amsterdammers gingen met 3-2 onderuit tegen Jong Sparta Rotterdam. Hierdoor klimt IJsselmeervogels naar de eerste plek.
Maikel de Harder: "De paal stond verkeerd"
17' Maikel de Harder [1-0]
IJsselmeervogels is de koploper van de Tweede Divisie met 20 punten uit negen wedstrijden.
Alle uitslagen uit de tweede divisie zijn hier te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.