Open training FC Utrecht trekt veel bekijks: "Ik heb wel dertig handtekeningen!"

Scott (links) en Milan met moeder Angela.
Scott (links) en Milan met moeder Angela. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
UTRECHT - Terwijl Dick Advocaat op een afstandje toekijkt, geeft Sander van de Streek een voorzet. Gyrano Kerk rondt knap af, en het applaus van de tribunes volgt. Waar dit normaal op zondagmiddag het recept is, was dit nu op dinsdagochtend het geval. En ook de gemiddelde leeftijd van het publiek is opeens een stuk jonger. FC Utrecht heeft de deuren van de Galgenwaard geopend voor publiek tijdens de Open Training.
De fans mogen gratis in Stadion Galgenwaard de training van de selectie bezoeken. Voor het derde jaar op rij vindt dit plaats in de herstvakantie, dus er zijn veel jonge fans aanwezig. Ook kunnen de fans op de PlayStation de nieuwste FIFA spelen en aansluitend mogen de kids handtekeningen scoren en zelfs vragen stellen aan de spelers.
Maar eerst de training. Onder het gejuich van een goed gevulde Noordtribune krijgen de spelers instructies van assistent-trainer Ricky Kruys. Ook de entertainmentafdeling en de mascottes zijn erbij om de fans te vermaken. Doordat Kruys een microfoon draagt, kunnen de fans alles horen wat de spelers wordt opgedragen. "Timo, strakker passen. Goed afgemaakt, Cyriel!", klinkt het.
De training in Stadion Galgenwaard in volle gang.
De training in Stadion Galgenwaard in volle gang. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
Milan (9) en Scott (7) zijn al jaren fans van de FC en zijn vaak te vinden op de tribunes van de Galgenwaard. Milan ziet het seizoen zonnig in. "Ik denk dat we als derde gaan eindigen." Ook kijkt hij geboeid naar de training. "Het zijn leuke oefeningen, leerzaam voor de spelers. De keepers doen het goed!"
Na de training stroomt het naast de spelerstunnel vol met supportertjes die een handtekening van hun helden willen scoren. Zelfs de PlayStation is even niet meer zo belangrijk. Mark van der Maarel en David Jensen worden omsingeld door groepen fans die graag even hun shirt of bal gesigneerd willen zien.
De PlayStations trekken ook veel bezoekers.
De PlayStations trekken ook veel bezoekers. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
En voor sommigen krijgt de dag nog een leuk vervolg. Een klein groepje kinderen mocht tijdens een speciale persconferentie spelers vragen stellen. Dat levert luchtige vragen op over bijvoorbeeld het lievelingseten van Timo Letschert (pizza) als het grote voorbeeld van Urby Emanuelson (Edgar Davids). Maar Letschert krijgt ook een kruisverhoor als er wordt gevraagd waarom hij Utrecht heeft verlaten (hij zocht een nieuwe uitdaging, maar is blij om weer terug te zijn). Gelukkig heeft iedere speler een mooi antwoord klaar. En zo vertrekken de fans met een grote glimlach naar huis, voor de rest van de herfstvakantie.
Belangstelling genoeg voor de open training

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.