RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wielrenner Budding doet stapje terug: "Kans om mezelf te bewijzen"

VEENENDAAL - Wielrenner Martijn Budding heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2019. De Veenendaler tekent bij BEAT Cycling Club, nadat hij moest vertrekken bij Roompot-Nederlandse Loterij.

De 23-jarige Budding maakte in 2017 zijn profdebuut bij de Roompot-ploeg. Onlangs werd bekend dat de ProContinentale ploeg (het tweede niveau) ging fuseren met het Belgische Veranda's Willems-Crelan. In de nieuwe selectie was geen plek over voor Budding.

EIGEN KANSEN

BEAT is een ploeg met een continentale licentie, op het derde niveau. Budding geeft aan dat hij zich wil ontwikkelen bij BEAT. "Ze reden vorig jaar een heel mooi programma, wedstrijden waar ik mezelf wil laten zien en voor mijn eigen kansen wil gaan en waar het ook echt telt als je een goed resultaat behaalt", zegt Budding in het persbericht.


"Ik zie dit als een kans om mezelf nu te bewijzen en te laten zien wat ik waard ben als een van de speerpunten in de ploeg", aldus de Veenendaler, die zijn beste prestatie van 2018 neerzette in de Ronde van België. Hij werd daar negende in de vierde etappe en tiende in het klassement. "Ook heb ik veel vertrouwen in de organisatie en het begeleidingsteam, en hoop samen met de ploeg weer een grote stap vooruit te zetten volgend jaar."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht