RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vier van SCHC en twee van Kampong naar Champions Trophy, geen Dirkse vd Heuvel

1/2
BILTHOVEN/PROVINCIE UTRECHT - Bondscoach Alyson Annan heeft de selectie voor de Champions Trophy hockey bekendgemaakt. In de kern van achttien zitten vier speelsters van SCHC uit Bilthoven en twee van het Utrechtse Kampong. Opvallende afwezige is Carlien Dirkse van den Heuvel, die kampt met een tenniselleboog-blessure.

Caia van Maasakker, Laurien Leurink, Xan de Waard en Ginella Zerbo van SCHC reizen wel mee naar Changzhou Wujin in China, waar het toernooi van 17 tot en met 25 november gespeeld wordt. Namens Kampong zijn Margot Zuidhof en Renťe van Laarhoven van de partij.

Ook Eva de Goede uit Zeist en keepster Josine Koning uit Amersfoort behoren tot de selectie. Keepster Alexandra Heerbaart van Kampong is reserve.

DIRKSE VAN DEN HEUVEL

Aanvoerster van de Nederlandse ploeg was de laatste maanden Carlien Dirkse van den Heuvel. Zij laat aan RTV Utrecht weten al acht weken met een tenniselleboog te kampen. Ze miste drie wedstrijden van SCHC, maar stond afgelopen zondag op het veld tegen Pinokť. "Ik train niet vol en speel op halve kracht", zegt ze. "Als het te veel pijn gaat doen, dan stap ik uit. Op het middenveld kan ik nog spelen zonder pijn te krijgen. Het is geen heel groot risico."

 Carlien Dirkse van den Heuvel Carlien Dirkse van den Heuvel | Foto: Orange Pictures

Aanstaande zondag zal Dirkse van den Heuvel spelen in de topper†tegen Den Bosch, al verwacht ze dan wel meer pijn te hebben. De naderende winterstop (na 11 november) zal ze gebruiken om te herstellen. "Ik neem langer rust in de winterstop. Ik vind het jammer dat ik de Champions Trophy mis. Het is een mooi toernooi tegen de top van de wereld."

UITVALLERS

Bondscoach Annan had begin oktober een trainingsgroep opgeroepen van 45 speelsters. Uit die groep zijn naast Dirkse van den Heuvel ook Michelle Fillet, Elsie Nix (beiden Kampong),†Kyra Fortuyn en Famke Richardson (allen SCHC) afgevallen. Ook Malou Pheninckx van Kampong ontbreekt. Zij was op het WK van afgelopen zomer nog erbij.

VOLLEDIGE SELECTIE

Margot van Geffen (Den Bosch), Eva de Goede (Amsterdam), Yibbi Jansen (Oranje Rood), Maxime Kerstholt (Laren), Josine Koning (keeper, Den Bosch), Maartje Krekelaar (Den Bosch), Renťe van Laarhoven (Kampong), Laurien Leurink (SCHC), Caia van Maasakker (SCHC), Laura Nunnink (Oranje Rood), Pien Sanders (Den Bosch), Lauren Stam (Amsterdam), Marijn Veen (Amsterdam), Anne Veenendaal (Amsterdam), Maria Verschoor (Amsterdam), Xan de Waard (SCHC), Ginella Zerbo (SCHC) en Margot Zuidhof (Kampong)

PROGRAMMA

17 november†12.00 uur Nederland - Japan
18 november†12.00 uur Nederland†- ArgentiniŽ
20 november†08.00 uur AustraliŽ†- Nederland
22 november†12.00 uur Groot-BrittanniŽ†- Nederland
24 november†10.00 uur Nederland†- China
(Tijden zijn Nederlandse tijden)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht