SVA Papendorp mogelijk uit de hoofdklasse door spelerstekort

© SVA Papendorp, bewerking RTV Utrecht
UTRECHT - Het is nog maar zeer de vraag of de voetbalwedstrijd De Meern - SVA Papendorp, in de Hoofdklasse B, komende zondag gespeeld gaat worden. Papendorp kan waarschijnlijk geen elftal op de been brengen.

TWEEDE ELFTAL

De Utrechtse club verloor donderdagavond voor de Districtsbeker met 5-2 van Derde klasser Zwaluwen. "We hadden een man of twaalf", zegt voorzitter El Bachir Amenchar. "Dat waren vooral spelers uit het tweede elftal."
In de competitie verloor SVA Papendorp, het oude Magreb'90, de afgelopen twee weken met dubbele cijfers. Ook toen moest de leiding een beroep doen op spelers uit het tweede. "Maar het tweede en het derde hebben zondag zelf een wedstrijd", zegt Amenchar. "En die gasten spelen liever met hun eigen team dan met het eerste om dan weer met dubbele cijfers te verliezen."
De vraag is dan ook of Papendorp het seizoen in de Hoofdklasse wel af gaat maken. "We willen het liefst voetballen. Bovendien mogen teams uit de A-categorie zich niet terugtrekken", zegt Amenchar. "Maar als we niet genoeg spelers hebben, kunnen we niet spelen."

REACTIE KNVB

"Wij kunnen wel zeggen dat een team zich niet terug mag trekken", zegt een woordvoerder van de KNVB. "Maar we kunnen spelers niet dwingen om een wedstrijd te spelen. Als een team twee keer niet komt opdagen, wordt het een tuchtzaak en worden ze uit de competitie genomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.