Derde divisie: nu of nooit voor Eemdijk

© Orange Pictures
EEMDIJK - Het is zaterdag D-Day voor Eemdijk. De debutant in de Derde divisie wacht nog altijd op de eerste competitiezege. Zaterdag is De Dijk de tegenstander. Ook de Amsterdammers wisten in de eerste negen competitieduels niet te winnen.
De Dijk, getraind door Veenendaler en voormalig DOVOspeler en -trainer Kees Oostermeijer, pakte afgelopen weekend een punt tegen VVOG en wipte daardoor op doelsaldo over Eemdijk heen. De twee ploegen staan voorlaatste en laatste in de Derde divisie.
Bij Eemdijk maakt Renco van Eeken zijn rentree. De routinier, die afgelopen zomer overkwam van ONS Sneek, was lang geblesseerd. Ook Klaas de Graaf is er weer bij. Wouter Bout keert terug van een schorsing. Jeffrey van den Dikkenberg en Sjon van Gulik zijn fit genoeg om op de bank te starten.

DOVO

Ook in de Derde divisie A speelt nummer 13 DOVO thuis tegen nummer 2 Quick Boys. Eerder dit seizoen versloegen de Veenendalers Quick Boys voor de KNVB beker met 3-0. Toen werd het na afloop erg onvriendelijk met supporters van Quick Boys. Voor is DOVO reden voor extra veiligheidsmaatregelen. "We gaan in tegenstelling tot afgelopen keer werken met een uitvak voor onze bezoekers", laat bestuurslid Hans van Setten weten.
We gaan in tegenstelling tot afgelopen keer werken met een uitvak voor onze bezoekers
DOVO-bestuurslid Van Setten
De ziekenboeg van DOVO is nog even vol als vorige week, maar heeft wel een wijziging ondergaan. Doelman Rodney Ubbergen is weer fit, zijn plaats is ingenomen door Enrico Patrick. De rechtsachter hield aan de ontmoeting met ASWH van vorige week een kuitblessure over. Salim Amarzgiou (lies) en Nando Wormgoor (rib) zijn er ook niet bij, evenals de langdurig geblesseerden Quincy Arends, Erik van Eem en Gökhan Yasar.
DOVO - Quick Boys staat voor de elfde keer sinds 1970 op het programma in de competitie. Beide ploegen wonnen vijf keer. Het doelsaldo (19-16) is licht in het voordeel van de Veenendalers.

LIVE

Beide duels in de Derde divisie A zijn zaterdagmiddag live te volgen in Namen & Rugnummers, bij Radio M Utrecht op de 93.1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.