AFC-uit ligt GVVV wel

Sherwin Grot is terug na een blessure
Sherwin Grot is terug na een blessure © Geert Lommers
VEENENDAAL - Sherwin Grot is terug in de wedstrijdselectie van GVVV, voor de uitwedstrijd tegen AFC. De aanvaller viel twee weken geleden tegen FC Lienden geblesseerd uit en ontbrak in de gewonnen wedstrijd tegen Spakenburg. Martin van Eck en Guido Janssen ontbreken nog bij de Veenendalers.

ZEVEN

GVVV is al zeven competitieduels ongeslagen, maar het piept en kraakt vrijwel iedere week voor de formatie van Niek Oosterlee. Afgelopen zaterdag tegen Spakenburg was GVVV voor rust heer en meester en leidde met 3-0. Het werd uiteindelijk 3-2. Eerder dit seizoen was ook 3-0 voorsprong tegen Jong Almere maar net genoeg. De Flevolanders kwamen terug tot 3-2, de 3-3 hing in de lucht, maar in de slotminuut viel de bevrijdende 4-2.
Voor verdedigend gaat er veel mis bij GVVV, dat seizoen nog geen enkele keer de nul hield. Gemiddeld krijgt doelman Johan Jansen bijna twee goals per wedstrijd om zijn oren. Aanvallend zit het wel goed: slechts twee clubs in de Tweede divisie scoorden vaker dan GVVV.
Eén van die twee is de tegenstander van zaterdag, AFC, dat wat scorend vermogen vermogen vooral drijft op voormalig Spakenburg-spits Raily Ignacio. Hij maakte er al negen voor AFC, dat dit seizoen in eigen huis nog geen punt verspeelde. Afgelopen weekend gebeurde dat wel bij Jong Sparta. Hoewel AFC na 88 minuten met 2-1 leidde, gingen de Rotterdamse beloften met de 3-2 zege aan de haal. Het kostee AFC, dat wordt getraind door voormalig Eemdijk-trainer Ulrich Landvreugd, de koppositie.

UTRECHTS TINTJE

Behalve Ignacio en Landvreugd heeft AFC nog een aantal spelers met een Utrechts verleden. Fouad Belarbi speelde voor IJsselmeervogels, Eemdijk en Hercules, doelman Patrick Zonneveld stond jarenlang onder de lat bij IJsselmeervogels en Kenny Teijsse doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht. Verdediger Rob Rietveld, die dit seizoen weinig speelt, speelde tien jaar voor Hercules.
GVVV speelde twee keer eerder voor de competitie op Goed Genoeg en verloor er nog nooit. Twee jaar geleden eindigde AFC - GVVV in 1-1, vorig jaar won GVVV met 0-4, in wat volgens trainer Niek Oosterlee één van de beste wedstrijden van het seizoen was.
AFC - GVVV begint zaterdag om half 3 en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.