De Harder verlengt contract aan vooravond van kraker Katwijk - IJsselmeervogels

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Maikel de Harder heeft zijn contract bij IJsselmeervogels met twee seizoenen verlengd. De middenvelder ligt nu tot 2021 vast bij de Tweede divisionist. De Harder keerde afgelopen zomer terug bij Vogels, nadat hij anderhalf jaar elders had gespeeld. In die periode kwam hij uit voor DOVO en Eemdijk.
De contractverlenging van De Harder komt een dag voor de topper in de Tweede divisie tussen regerend kampioen Katwijk en koploper IJsselmeervogels. Het duel heeft geen hele lange geschiedenis omdat Katwijk pas in de jaren '90 naar het hooste niveau promoveerde. De ontmoeting van zaterdag is pas de twaalfde op de Krom.

VERLEDEN

Hoewel resultaten uit het verleden geen garanties bieden, kan IJsselmeervogels met vertrouwen afreizen naar Katwijk. Vijf van de elf bezoeken aan Katwijk leverden een driepunter  op, met de 1-4 van 1995 en de 1-5 van 2013 als uitschieters. Vorig jaar verloren de Vogels in Katwijk met 1-0.
Katwijk is bovendien thuis nog niet in goeden doen. Van de 17 punten die de kampioen in negen duels bij elkaar voetbalde, werden er maar vijf in eigen huis gepakt.
IJsselmeervogels mist Felitciano Zschusschen, die afgelopen zaterdag tegen Koninklijke HFC een hamstringblessure opliep. Kevin de Visser en Gevéro Markiet zijn er wel weer bij.

PROVINCIE

De Katwijk-spelers Bennie van Noord en Damiano Schet hebben een verleden bij Ijsselmeervogels. Verdediger Sten Vreekamp speelde de afgelopen twee seizoenen voor Spakenburg. Bart Sinteur en Jan-Willem Tesselaar maakten afgelopen zomer de overstap van de jeugdopleiding van FC Utrecht naar Katwijk.
Topscorer Marciano Mengerink zou in de zomer van 2013 van SDV Barneveld overstappen naar de Vogels. Alles was rond, maar Mengerink koos tot woede van de leiding van de Rooien voor een avontuur bij het Engelse Barnet.

LIVE

Katwijk - IJsselmeervogels begint zaterdag om half 4 en is live te volgen bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.