Een Berg Sport met Koos van Tamelen: "Sander van de Streek ten onrechte geslachtofferd"

© RTV Utrecht
UTRECHT - In een Berg Sport bespreekt René van den Berg de week van FC Utrecht. Dat doet hij samen met sidekick Gert Kruys en huisdichter Korneel Evers. Gast vandaag is Koos van Tamelen. De oud-voetballer van FC Utrecht is over twee zaken duidelijk: Nicky Venema moet een kans krijgen en Sander van de Streek is ten onrechte geslachtofferd.
FC Utrecht is in rustiger vaarwater gekomen na de 'gestolen' zege tegen AZ. FC Utrecht won met 2-1 door een eigen goal van de Alkmaarders. Daarmee zijn de zorgen volgens Gert Kruys nog niet voorbij, "Als FC Utrecht thuis speelt verwacht je niet dat het inzakt. Daardoor stond je meteen met 1-0 achter. Gelukkig was Jensen goed, want hij redde ons een paar keer", aldus de analist van RTV Utrecht.
Urby speelde met het vuur in zijn ogen
Gert Kruys
Daarentegen vond Kruys het een verademing hoe Urby Emanuelson speelde. "Hij strooide met prachtige passes alsof hij Wim Jonk was", komt hij superlatieven te kort, "En dan scoort hij ook nog die goal. Urby speelde met het vuur in zijn ogen, op deze manier zou hij voor iedere club van waarde zijn."
Gert Kruys was onder de indruk van Urby Emanuelson

'VAN STREEK'

Vooruitkijkend naar de wedstrijd tegen Willem II zondag is het de vraag of Advocaat dingen gaat veranderen. Van Tamelen hoopt van wel. "Ik vond Sander van de Streek heel goed aan de rechterkant, maar hij is voornamelijk gebruikt als spits", aldus Van Tamelen die zelf als speler razendsnel was aan de rechterkant, "Sander is gewoon geslachtofferd, terwijl hij bij gebrek aan beter op die plek gezet is."
Gert Kruys: "Jammer dat Van de Streek het kind van de rekening is geworden"
Kruys is het eens met zijn oude teamgenoot, "Advocaat heeft nu gekozen voor Gustafson. Ik vind het jammer dat dit ten koste gaat van Van de Streek. Ik ben benieuwd of de trainer hier per wedstrijd naar gaat kijken."

WIL DE ECHTE SPITS OPSTAAN

"Leo van Veen was onze spits, Michael Mols was onze spits, John van Loen was onze spits", somt René van den Berg wat helden uit het verleden op, "Hoe kan het zijn dat we nu geen échte spits hebben?" Van Tamelen vindt dat Venema een kans verdient nu er zo veel spelers geblesseerd zijn."
Venema verdient een kans
Koos van Tamelen
Kruys zou dat ook graag zien. "Dessers heeft veel moeite met het niveau en de druk die erbij komt, Bahebeck en Makienok zijn geblesseerd, dus waarom niet."
Koos van Tamelen: "Nicky Venema moet een kans krijgen"
In de Ode staat Korneel Evers weer op weergaloze wijze stil bij de zege op AZ. De huisdichter hoopt dat de wedstrijd het keerpunt was. "Is het al tijd voor hosanna? Nee, we zijn er ook nog niet, maar zondag lachend richting Tilburg, want daar ligt moois in het verschiet", is één van de teksten van Evers.
De Ode van Korneel Evers
Appie Boonen praat in 'Aan de tap met Ap' met de oud-FC Utrecht keeper Khalid Sinouh. Die ooit mocht keepen tegen Willem II. "Mocht ik eindelijk een keer spelen, draaide het uit op een deceptie."
Aan de tap met Ap met Khalid Sinouh en Tip Kick: Van Tamelen vs Kruys
Een Berg Sport is vanaf 17.30 de hele avond te zien op RTV Utrecht. Het duel tussen Willem II en FC Utrecht is zondag vanaf 14.00 LIVE te horen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.