Jong FC Utrecht hekkensluiter na nederlaag bij RKC

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht is de nieuwe hekkensluiter van de Eerste divisie. De beloftenploeg heeft vanavond verloren van een strijdlustig RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion, waar vooral de Brabanders het voortouw namen, werd het 3-2.
De Utrechtse beloftenploeg moest het bij aanvang van de wedstrijd al zonder Redouan El Yaakoubi doen. Tijdens de warming-up liep de aanvoerder een blessure op. Het was juist zijn vervanger Nick Lim die de Utrechters in de zestiende minuut op voorsprong bracht: in de 16e minuut schoot hij vanuit een hoekschop de bal in het net.
Kansen waren er voor beide ploegen, maar vooral voor de Brabanders. Zo zorgde middenvelder Hans Mulder in de 27e minuut voor de gelijkmaker. Een kwartier later was het opnieuw de beurt aan de Brabanders en schoot Dylan Seys het tweede doelpunt in.
Ook na de rust hield RKC Waalwijk leiding in de wedstrijd. Een strijdlustig team drukte de Utrechtse ploeg dan ook ver terug op de eigen helft. Al in de 47e minuut werd opnieuw gescoord. Ditmaal was het aanvoerder Kevin Vermeulen die - na een steekpass - een doelpunt maakte.
Hoewel Tim Brinkman van de Utrechtse beloftenploeg in de laatste twintig minuten tijd nog even de spanning terugbracht dankzij een voortreffelijke steekpass en een daaropvolgend doelpunt, was het RKC Waalwijk die aan het langste eind trok. Door een tweede gele kaart voor verdediger Junior van der Velden moesten de Utrechters het in de laatste tien minuten met een speler minder doen.
In het Mandemakers Stadion werd het uiteindelijk 3-2.